KAKVE DRAME! Basket reprezentacija Srbije je možda vladar kontinenta, ali ovo Evropsko prvenstvo je počela pravim trilerima

Novosti online

06. 09. 2023. u 21:30

Muška reprezentacija Srbije u basketu 3×3 počela je Evropsko prvenstvo u Jerusalimu pobedama protiv Austrije i Izraela i kao prvoplasirana ekipa A grupe u četvrtak će u četvrtfinalu od 9.20 igrati protiv Holandije.

КАКВЕ ДРАМЕ! Баскет репрезентација Србије је можда владар континента, али ово Европско првенство је почела правим трилерима

FOTO: KSS

Strahinja Stojačić, Stefan Kojić, Marko Branković i Nemanja Barać u prvom meču su posle velike drame savladali Austriju 21:20.

Imao je rival velika vođstva, od 7:2, od 13:5, 1518, da bi sa linije penala otišao na 17:10 i bio na četiri poena od trijumfa. Tada je nova dvojka Kojića ojačala nadu da se može do preokreta, Barać je smanjio na 16:18 dva minuta pre kraja, Branković izjednačio dvojkom, ali su Austrijanci poentirali uz faul i poveli 20:18. 

A onda, drama.

Fauliran je bio Branković koji je samo jednom bio siguran, za 19:20. Tri puta naši reprezentativci nisu pogodili šut za dva poena i pobedu, rival nije iskoristio svoj napad, Kojić je tada promašio dalekometni šut ali i uhvatio loptu, dodao Stojačiću koji je pogodio za dva poena i veliku pobedu.

Donekle lakši posao Srbija je imala protiv domaćina Izraela.

Poveo je naš tim posle dva minuta sa 7:2 i pokazao na čijoj strani je kvalitet. Trudili su se domaćini da pariraju i donekle uspevali, ali je Barać brzo doneo 11:5. Usledila je serija Izraela od 4:0, ali i brzi odgovor - 17:11. Kada je Barać pogodio za 18:11 na 3:20 pre kraja, ishod je već mogao da se nagovesti. Izrael je ozbiljno pripretio sa četiri dvojke i potpuno se vratio u meč (19:20), a sve nade im je potopio dvojkom Stojačić za konačnih 22:19.

Sve eliminacione runde i borbe za medalje na programu su sutra, odnosno u četvrtak 7. septembra.


Srbija je četvorostruki evropski šampion i brani zlato osvojeno prošle godine.

Bonus video: "NISMO MNOGO PRIČALI..." Milutinov posle plasmana u polufinale Mundobasketa

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu