AVRAMOVIĆ PRED MEČ SA ITALIJOM: ''Najbolji smo tranzicioni tim na Mundobasketu, Boriša nam je motivacija za nastavak turnira''

Novosti online

31. 08. 2023. u 13:09

Aleksa Avramović je danas razgovarao sa srpskim novinarima posle treninga našeg nacionalnog tima i potvrdio ono što smo želeli da čujemo - njegova povreda je prošlost i spreman je za meč sa Italijanima, sutra od 10 časova u Manili.

АВРАМОВИЋ ПРЕД МЕЧ СА ИТАЛИЈОМ: Најбољи смо транзициони тим на Мундобаскету, Бориша нам је мотивација за наставак турнира

FOTO: KSS

- Odlično se osećam, sve vreme sam ja trenirao - potvrdio je Avramović koji je doživeo povredu zgloba protiv Portorika.

Zatim se osvrnuo i na stanje Boriše Simanića.

- Imamo situaciju koja se desila sa Borišom. Našao se na nezgodnom mestu, u nezgodnom trenutku. Dobio je udarac koji ga udaljava od daljeg nastupa na Mundobasketu. Ovom prilikom želim da mu, u ime svih igrača, poželim brz oporavak. On je sa nama ovde, kao što smo i mi sa njim, iako je u bolnici na oporavku. On je veliki deo tima, veliki deo slagalice i dodatna motivacija nam je da igramo za njega u nastavku takmičenja.

Spremamo se temeljno u naša četiri zida i nećemo da otkrivamo našu taktičku pripremu. Mislim da je naša mladost i naša želja ključ svega. 

- Mislim da smo najbolji tranzicioni tim na Svetskom prvenstvu i to smo pokazali. Naš stil igre nećemo menjati. Ako defanzivni skok bude funkcionisao, pokušavaćemo brzo da završavamo napade - rekao je Avramović.

Italijane je pohvalio, a jednog igrača je posebno izdvojio.

- Tim su koji funkcioniše zajedno. Jasno su podeljene uloge. Fontekio je odličan ako moram nekoga da izdvojim, pokazao je da je odličan poenter, ali pre svega su dobro organizovan tim. Pokušaćemo da im se suprotstavimo - zaključio je Avramović.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS U RIMU! Novak Đoković gleda i ne veruje šta se dešava