FINIKS POVLAČI DRESOVE: Sansi u čast dva legendarna NBA asa uklanjaju iz upotrebe dresove sa brojevima 31 i 32

Novosti online

10. 08. 2023. u 14:05

Košarkaški klub Finiks saopštio je danas da je odlučio da iz upotrebe povuče dresove sa brojevima 31 i 32, koje su nosili Šon Merion i Amare Stodemajer.

ФИНИКС ПОВЛАЧИ ДРЕСОВЕ: Санси у част два легендарна НБА аса уклањају из употребе дресове са бројевима 31 и 32

FOTO: Tanjug/AP

U saopštenju Finiksa se dodaje da će Merion i Stodemajer zbog izuzetnog doprinosa naredne sezone da uđu u počasni "Krug časti".

Merion (45) je od 1999. do 2008. igrao za Finiks. On je za Sanse odigrao 660 utakmica, a prosečno je postizao 18,4 poena i imao je 10 skokova, 1,9 ukradenih lopti i 1,4 blokade po meču. Merion je posle Finiksa igrao za Majami, Toronto i Dalas, a igračku karijeru je završio 2015. godine u Klivlendu.

Stodemajer (40) je za Finiks igrao od 2002. do 2010. godine. Za Sanse je odigrao 516 utakmica u NBA ligi, a prosečno je postizao 21,4 poena i imao je 8,9 skokova i 1,4 blokade po meču. On je posle Finiksa igrao za Njujork, Dalas, Majami, Hapoel Jerusalim, Fudžian i Makabi Tel Aviv.

BONUS VIDEO: MAJSTORIJA ZA TV ŠPICE: Ovako je Kvinsi Menig postigao sjajan gol na meču Vojvodina - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku