KAKO BI DRUGAČIJE "ORLOVI": Srbija u četvrtfinalu Svetskog prvenstva i to bez poraza

Novosti online

01. 06. 2023. u 22:09

Muška seniorska 3×3 reprezentacija Srbije obezbedila je direktan plasman u četvrtfinale FIBA Svetskog prvenstva koje se održava u Beču.

КАКО БИ ДРУГАЧИЈЕ ОРЛОВИ: Србија у четвртфиналу Светског првенства и то без пораза

FOTO: KSS

Naši basketaši zabeležili su još dve pobede u "A" grupi, protiv Nemačke 21:14  i Brazila  21:17 i tako završili prvu rundi takmičenja bez poraza.

Prvi meč dana reprezentacija Srbije odigrala je protiv Nemačke. Poveli su "orlovi" 3:0, pa 6:1. Nemci su smanjili na 5:7, pa je Majstorović dvojkom digao na 11:8, a onda i na 12:8.

Stojačić je pogodio dvojku za 15:9, minut kasnije i Majstorović za 18:10. Fauliran je Branković koji je dva puta bio siguran (20:10). Jurili su Nemci priključak, a tačku je stavio Majstorović sa linije penala – 21:14.

Brazil je bio drugi protivnik dana i poslednji protivnik u grupnoj fazi takmičenja. Ponovo je 3×3 reprezentacija Srbije pružila odličnu partiju,

Karioke su došle do vođstva sa 3:0, ali je Branković pogodio dvojku, pa bacanje, a ubrzo doneo reprezentaciji Srbije  9:4 posle dvojke Stojačića.

 Prišao je Brazil šest minuta pre kraja na 10:13, ali je naš tim brzo podigao na 16:10.

Ponovo su Brazilci smanjili na 13:16, ali su naši momci bili odlični i posle dvojke rivala (17:20), da bi sjajni Stojačić je doneo pobedu i direktan plasman u četvrtfinale.

Reprezentacija Srbije će svoj četvrfinalni meč igrati u subotu 3. juna od 21.40 sati, a protivnik će joj biti pobednik meča osmine finala između C2-B3.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)