BOGDANOVIĆ U PRVOM REDU NAVIJAČA: "Da Jokić osvoji NBA titulu i igra za Srbiju"

Novosti online

01. 06. 2023. u 22:30

KADA su kola krenula nizbrdo u četvrtfinalnom meču Evrobasketa 2022. sa Italijom, verovatno nije bilo navijača Srbije kome kroz glavu nije proletela misao o Bogdanu Bogdanoviću. Da li bilo drugačije da smo u tom metežu imali igrača kalibra beka Atlanta Hoksa?

БОГДАНОВИЋ У ПРВОМ РЕДУ НАВИЈАЧА: Да Јокић освоји НБА титулу и игра за Србију

FOTO: Srđan Januš

Bogdanović je ovog leta zdrav i, kao i uvek tokom karijere, veoma motivisan za nastup na Svetskom prvenstvu 2023. na Filipinima.

- Izuzetno sam motivisan, krivo mi je što nisam bio prošle godine uz reprezentaciju, ali sada sam potpuno fokusiran na ono što nas čeka. - Pratimo svi Nikolu Jokića i nadamo se da će da osvoji titulu u NBA, a pored toga se nadamo i da će imati dovoljno vremena da se odmori i pronađe snage za Svetsko prvenstvo. To je i neko glavno pitanje za sve nas, ali ne treba ga sad time opterećivati i gledati na taj način. Trebalo bi da i mi njemu budemo podrška u ovim trenucima.

Nakon podbačaja na Evrobasketu, medalja na Mundobasketu došla bi kao melem na ranu.

- Najbitnije nam je da budemo zdravi. Pored toga, važno je da budemo motivisani, da imamo želju i jasan cilj, da se okupimo i zajedno radimo na tome. Iako to deluje jednostavno, nije baš tako, jer ni to ne garantuje uspeh. Bitan faktor je i sreća, da se dobar rezultat zasluži i da se poklope brojne druge stvari, životne, lične.

KLINCI TALENTOVANIJI OD NAS

BOGDANOVIĆ izdvaja neke talentovane mlade igrače poput Save Drezgića, Nikole Topića, Nikole Đurišića, Vuka Danilovića...

- Iako ne stižem da redovno pratim dešavanja na domaćim terenima, znam da u nekim utakmicama daju po 40, 50 poena i čini mi se da su čak i veći talenti nego što smo mi bili u moje vreme. Naravno, to ništa ne mora da znači. Moraju da rade i da se usavršavaju. Uvek sve zavisi od igrača, nikada ne mogu da krivim trenere za nečiji neuspeh. Moraš da nađeš način da radiš na sebi uprkos svemu.

Slobodno vreme koristi za snimanje promotivnih spotova za "Adidas", čije je zaštitno lice, ali i za praćenje utakmica Partizana. Kaže da se o atmosferi na mečevima crno-belih govori i u NBA krugovima.

- Drago mi je što se u superlativima o tome govori i u Americi - ističe Bogdanović i odgovara na pitanje kako bi se Partizan snašao u meču sa NBA timovima. - Uspeh bi zavisio od dosta faktora, počev od toga da li su evropska ili američka pravila. Barselona je pokazala da je moguće savladati jedan izuzetno jak NBA tim, mada to nije sasvim za poređenje, jer do takvih duela obično dolazi u predsezoni kada igrači nisu u maksimumu forme. Međutim, kada govorimo o navijačima, Partizan je tu iznad gotovo svih klubova u SAD.

Smatra da je teško porediti porediti evropsku i NBA košarku.

- U Americi se radi o totalno drugoj dimenziji, drugačija je igra. Marketing i zabava imaju veliku ulogu, bitan faktor su fizikalije, a postoje i određene slobode u igri, uz veliku brzinu. Nije jednostavno navići se na to, iako smatram da bi NBA igraču bilo malo lakše da se navikne na Evropu, nego obrnutno - konstatuje Bogdanović.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!