PANTER JE GLAVA OVOG TIMA: Vladimir Dragutinović veruje u Partizanovu pobedu nad Realom u majstorici četvrtfinala Evrolige

G. KELIĆ

08. 05. 2023. u 09:00

I PORED svih nesrećnih okolnosti koji su Partizanovu četvrtfinalnu evroligašku seriju preokrenuli u neželjenom pravcu i doveli je do odlučujućeg, petog meča koji će se u sredu (21.00) odigrati u Madridu, Vladimir Dragutinović ne gubi nadu u konačnu pobedu. Nekadašnji igrač crno-belih, član čuvene generacije koja je 1992. godine podigla šampionski pehar u elitnom takmičenju, veruje da izabranici Željka Obradovića imaju ono što je potrebno da bi se i treći put iz španske prestonice vratili trijumfalno i tako peti put u istoriji obezbedili plasman na fajnal-for.

ПАНТЕР ЈЕ ГЛАВА ОВОГ ТИМА: Владимир Драгутиновић верује у Партизанову победу над Реалом у мајсторици четвртфинала Евролиге

FOTO: M. Vukadinović

- Znali smo svi, naravno, da neće biti lako, čak i da nije bilo kazni i svega ostalog - ističe Dragutinović na početku razgovora za "Novosti", apostrofirajući povratak kapitena kao važnu stavku pred majstoricu. - Panter je neko oko koga je praktično napravljen ovaj tim i bez njega Partizan je kao bez glave. Ostali igrači dobijaju mnogo na sigurnosti kada je on pored njih. Pritom, Realu se vratio oporavljeni Tavares, sa kojim su potpuno druga ekipa. Međutim, crno-beli su i oslabljeni u obe utakmice u Beogradu igrali na jednu loptu. Falilo je malo više koncentracije i sreće, ali ide peta utakmica i mislim da imaju šanse.

I jedni i drugi u presudni okršaj ulaze oslabljeni. Naš predstavnik neće moći da računa na Aleksu Avramovića, koji je u trećem meču polomio ruku, dok "blankosima" uz suspendovanog Jabuselea, neće pomoći povređeni Vensan Poarije i Gabrijel Dek.

- Ogroman je gubitak neigranje Alekse. Partizan zaista ima mali fond igrača u odnosu na sve evroligaške ekipe, a kamoli na Madriđane, koji možda imaju i najdublji roster. Svakako da će Dek, takođe, njima nedostajati i stvarno mi je žao što se povredio, ali oni imaju resursa da to nadoknade za razliku od nas - dodaje nekadašnji sjajni organizator igre.

Ne i za džinovskog Valtera Tavaresa, koji je bio nezaustavljiv u "Areni", postigavši u dva meča 41 poen.

- On je neko ko je bio dominantan tokom cele evroligaške sezone, ne samo u ove dve utakmice. Činio je prevagu u velikom broju utakmica, ali sigurno Željko ima neku ideju kako da osujeti njegov uticaj. Možda na način na koji je to uspeo u prvom duelu u Madridu. Probaće da ga neutrališe, videćemo da li će uspeti, pošto praktično niko do sada nije uspeo.

Pored zahuktalog protivnika, crno-beli će u sredu igrati i protiv negativne tradicije, pošto nikad gostujuća ekipa nije slavila u majstorici plej-ofa.

- Tradicije jesu to da bi se rušile, imaju četiri-pet dana da spreme tu utakmicu, što će ekipi mnogo značiti. I na fizičkom i pshičkom i taktičkom planu. Ponavljam, nismo bez šansi, ali opet kažem i pre početka serije, Real je bio ogroman favorit, sam plasman u top osam je nešto fantastično. Imati 2:2 u seriji sa "kraljevskim klubom" je ogromna stvar, a prolazak na fajnal-foru bilo bi ravno čudu - zaključuje Dragutinović razgovor za naš list.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU