ŽELE DA OTEŽAJU NIKOLI: Nova pravila za MVP nagradu, kako će uticati na Jokića?

Novosti online

18. 04. 2023. u 13:47 >> 14:09

MVP nagrada u NBA ligi od ove sezone nosi ime Majkla Džordana, a pored imena stižu i nove promene i način na koji igrači mogu da osvoje priznanje za najkorisnijeg igrača sezone.

ЖЕЛЕ ДА ОТЕЖАЈУ НИКОЛИ: Нова правила за МВП награду, како ће утицати на Јокића?

Tanjug/AP

Naime, novim kolektivnim ugovorom predviđa se da budući kandidati za MVP priznanje moraju da odigraju najmanje 65 utakmica, a da u njima odigraju bar 20 minuta.

Nova pravila uvedena su kako bi sprečila da najbolji igrači preskaču mečeve koji za njihove klubove nemaju rezultatsku težinu. Nova pravila biće na snazi za sva priznanja, najbolji igrač, defanzivac, novajlija....

Šta bi to značilo u praksi? Primera radi, Janis Adetokumbo ne bi mogao da dobije nagradu 2020. godine, imao je 61 zabeležen nastup. Ni tekuće sezone ne bi mogao da bude u konkurenciji, "kratak" je za jedan meč.

Što se tiče Nikole Jokića, dvostrukog uzastopnog osvajača MVP nagrade, i Džoela Embida, oni ne bi imali taj problem. Jokić je odigrao 69 utakmica (prosek 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija), a Embid 66 (33,1 poen, 10,2 skoka, 4,2 asistencije).

Druga novina je NBA kup, koji bi se igrao u decembru, a na njemu bi učestvovalo osam ekipa sa najboljim učinkom na startu sezone.

Osvajači Kupa će podeliti pristojan novac – po 500.000 dolara svakom igraču. Finalistima će pripasti po 200.000, polufinalistima 100.000, a četvrtfinalistima po 50.000. Namera je da se bogatim nagradama igrači dodatnu motivišu, jer inače i ne zapinju previše tokom regularnog dela sezone.

BONUS VIDEO: „KLASIĆI“ NIKOLE JOKIĆA: Gde su sada igrači koji su birani ispred Somborca 2014?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!