JOKIĆ ISPISAO ISTORIJU: Denver ovo nikad pre nije ostvario

Novosti online

06. 04. 2023. u 22:52

KADA su već Denver Nagetsi propustili priliku da pobedom protiv Hjustona osiguraju prvo mesto Zapadne konferencije, pomogli su im Nju Orleans Pelikansi trijumfom nad Memfisom (138:131), koji sada ne može da dostigne skor tima kojim kormilari MVP Nikola Jokić (52-27).

ЈОКИЋ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Денвер ово никад пре није остварио

FOTO: Tanjug/AP

Osim po istorijskim brojkama srpskog superstara, koji je blizu prosečno tripl-dabl učinka, ova sezona ulazi u istoriju "franšize" iz Kolorada. Denver će prvi put u plej-of ući kao najbolji tim Zapada, što znači da će se u prvoj rundi sastati sa osmoplasiranom ekipom konferencije.

Nagetsi do kraja ligaškog dela imaju još tri utakmice: gostovanja Finiksu i Juti, za kraj duel sa Sakramentom na domaćem terenu. Ostaje da se vidi da li će trener Majk Meloun odmarati svoju zvezdu i vodeće igrače tima za iskušenja u plej-ofu. Želja Denvera je da ove sezone pokuša da maksimalni iskoristi dvostrukog osvajača MVP nagrade i pokuša da napadne šampionsku titulu. Do sada je najveći domet "franšize" konferencijsko finale.

Situacija na divljem zapadu je takva da se ne naslućuje ko bi mogao da izađe na crtu Jokićevim Nagetsima u prvoj rundi. Osim Denvera, sigurni učesnici plej-ofa su Memfis, Sakramento i Finiks, dok se osam timova bori za preostalih šest mesta, računajući i one koji će igrati plej-in turnir. Podsećamo, šest najboljih ide direktno u doigravanje za titulu, plasirani od sedmog do desetog mesta učlestvuju u baražu za preostale dve plej-of pozicije.

IRVING SPASAVAO DALAS

REZULTATI: Detroit - Bruklin 108:123 (Hempton 27 - Bridžis 26), Indijana - Njujork 129:138 (Smit 19 - Kvikli 39), Atlanta - Vašington 134:116 (Jang 25 - Gaford 25), Boston - Toronto 97:93 (Brogdon 29 - Siakam 28), Milvoki - Čikago 105:92 (Portis 27 - Vučević 21), Nju Orleans - Memfis 138:131 (Džons 35 - Džekson 40), Dalas - Sakramento 123:119 (Irving 31 - Foks 28), L. A. Klipers - L. A. Lejkers 125:118 (Pauel 27 - Džejms 33).

Za aktuelnog šampiona Golden Stejt, Los Anđeles Kliperse, Los Anđeles Lejkerse, Nju Orleans i Minesotu, sezone se sigurno neće završiti po isteku regularnog dela, jer će u bilo kom scenariju igrati na plej-in turniru. Oklahoma Siti, Dalas i Juta i dalje gaje nadu da će uspeti da se kvalifikuju za plej-in.

Situacija u Istočnoj konferenciji je znatno jasnija. Milvoki će regularni deo sezone završiti kao tim s najboljim skorom u ligi, Boston je pobedom nad Torontom osigurao drugo mesto na Istoku, sigurno je da će Filadelfija Džoela Embida završiti na trećoj poziciji. Skoro je izvesno da će se Siksersi u prvom kolu plej-ofa sastati sa Bruklin Netsima, kojima je potreban jedan trijumf da bi obezbedili šesto mesto. Zapravo, dovoljan im je i jedan poraz Majamija. Ranije je bilo poznato da će jedan plej-of par na Istoku činiti Klivlend i Njujork, četvrti i peti na tabeli.

Ostalo je da se vidi kako će izgledati parovi plej-in turnira. Majami je trenutno sedmi, a za plej-of će se u razigravanju boriti i Atlanta, Toronto i Čikago.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu