I KADA SE SVE RUŠI, NIKOLA JOKIĆ! Denver ni na srpskim krilima više ne leti: Somborska magija nedovoljna za prekid crne serije

Novosti online

18. 03. 2023. u 20:14

KOŠARKAŠI Denver Nagetsa nakon četiri uzastopna poraza gostovali su Njujork niksima i porazom rezultatom 116:110 nastavili su crni niz. Nikola Jokić još jednom je demonstrirao svoju košarkašku genijalnost, upisao novi dabl-dabl učinak i sa 24 poena bio je najbolji strelac svog tima, no nedovoljno za trijumf.

И КАДА СЕ СВЕ РУШИ, НИКОЛА ЈОКИЋ! Денвер ни на српским крилима више не лети: Сомборска магија недовољна за прекид црне серије

FOTO: AP/Tanjug

Jokićev tim zaostajao je sa velikom razlikom u prvom delu susreta u kultnom "Medison Skver gardenu".

Niksi su došli i do velikih +13, Jokić je sa klupe gledao svoj tim koji kao da je bio predodređen da ove večeri upiše i peti vezani poraz u NBA ligi.

A onda, somborska "magija" u Njujorku, ponovo je Nikola povukao kada se sve rušilo, podelio je par svojih šmekerskih asitencija i polako krenuo da cepa mrežice, topi prednost rivala i sam pravi veliki preokret.

Jokić je tako prvo poluvreme završio sa 13 poena, pri čemu je iz igre šutirao 6/9, od čega 0/1 za tri i 1/1 sa linije penala, a njegov Denver imao je prednost od 67:62

Pored toga je uhvatio tri skoka i podelio je četiri asistencije uz bojazan da bi pre vremena mogao sa parketa, jer je imao tri lične greške.

Sa druge strane, potpuno neverovatnu prvu deonicu je odigrao Džejlen Branson koji je ponovio repertoar sa prošlog susreta Njujork niksa i Denver nagetsa.

On je ovoga puta već tokom prvih četvrtine ubacio čak 16 poena uz 6/8 iz igre, odnosno 4/4 za dva i 2/4 za tri uz 2/2 sa penala. Na svu sreću se zaustavio u nastavku, pa je u drugoj deonici ubacio samo dva poena.

Majk Meloun mora je da u nastavku redukuje minutažu svog lidera koji je igrao pod opterećenjem tri lične greške iz prvog poluvremena.

FOTO: AP/Tanjug

 

I, to se odmah odrazilo na rezultat, pa Denver bez Jokića odlazi u deficit od 13 poena sredinom treće deonice. Na semaforu je pisalo 71:84.

Strateg tima iz Kolorada potom vraća na parket srpskog centra, a nije bila slučajnost da baš od tog momenta njegov tim ponovo bio mašina koja je mlela sve pred sobom.

Denver je uspeo da dođe rezultatom 110:110 uđe u poslednji minut, Jokić je i u presudnim minutima pogađao, ali srpski as prosto nije imo podršku saigrača u Medison Skver gardenu.

Nikola Jokić meč je završio sa 24 poena, 10 skokova i 8 asistencija i bio je ubedljivo najbolji strelac svog tima upisavši novi dabl-dabl učinak.

Uprkos porazu, Denver je i dalje vodeći na Zapadu, sada sa učinkom 47-24, dok je Njujork  peti na Istoku sa 42 pobede i 30 poraza. Denver u narednoj utakmici igra protiv Bruklina.

TABELA NBA LIGE

BONUS VIDEO: DULjAJ NAKON BOLNOG PORAZA OD RADNIKA: "Sledi velika analiza, videćemo kako ćemo dalje"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)