NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

LEGENDE TRAŽE KOMPROMIS: Garbahosa i Bodiroga dobitna kombinacija za spor FIBA i Evrolige

V. P.

28. 02. 2023. u 21:00

PREDSEDNIK Košarkaškog saveza Španije, legendarni Horhe Garbahosa, ušao je u trku za jednu međunarodnu funkciju.

ЛЕГЕНДЕ ТРАЖЕ КОМПРОМИС: Гарбахоса и Бодирога добитна комбинација за спор ФИБА и Евролиге

FOTO: FIBA.Basketball

Kandidovaće se za mesto predsednika FIBA Evropa na izborima zakazanim za 20. maj, na kojim će mu suparnik biti prvi čovek francuske federacije Žan-Pjer Siutat. Ukoliko pobedi u toj utakmici, Garbahosa mora da odstupi sa predsedničke pozicije u matičnom savezu i da raspiše izbore za izbor novog čelnika u roku od tri meseca.

Garbahosu bije glas sposobnog diplomate, tako da se očekuje da bi njegov izbor mogao da dovede do kompromisa između FIBA i predsednika Evrolige Dejana Bodiroge. I njegov protivkandidat istakao je da ima identičan cilj.

- Taj konflikt traje predugo. Imamo veoma kvalitetna reprezentativna i klupska takmičenja, ali ne možemo da ih finansijski pokrijemo. Moramo da radimo zajedno na usaglašavanju kalendara i da iskažemo poštovanje igračima i sudijama - rekao je Siutat za "Ekip".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!