NIKOLA JOKIĆ UVUČEN U PRLJAVU POLITIČKU IGRU AMERIKE: NBA liga se odlučila na totalno neočekivan potez

Novosti online

20. 12. 2022. u 20:41

NBA liga je otvorila glasanje za predstojeći Ol-star meč koji će se odigrati u Juti 19. februara 2023. godine, ali je to učinila uz jednu veliku promenu.

НИКОЛА ЈОКИЋ УВУЧЕН У ПРЉАВУ ПОЛИТИЧКУ ИГРУ АМЕРИКЕ: НБА лига се одлучила на тотално неочекиван потез

FOTO: Tanjug/AP

Naime, usled velikog političkog zemljotresa koji je u Sjedinjenim Američkim Državama izazvao Elon Mask, novi vlasnik Tvitera, koji je na toj popularnoj društvenoj mreži odblokirao pristup bivšem predsednik SAD, Donaldu Trampu, a potom optužio aktuelnu vlast za niz nedemokratskih poteza u vezi Tvitera i uticaja "iz senke moći", NBA liga je odlučila da više nema glasanja na Tviteru za učesnike Ol-star utakmice.

Stotine hiljada ljudi, već godinama, glasalo je putem Tvitera za omiljene igrače i tako ih "slalo" na susret svih  NBA zvezda, ali... 

Ono čuveno "Nikola Jokić #nbaallstar" odlazi u istoriju. Da li baš za stalno, ili samo dok ne prođe aktuelna politička situacija na relaciji američka vlast - Elon Mask, ostaje da se vidi.

Glasanje se, dakle, ovoga puta može obaviti na samo dva načina.

  • Na sajtu NBA lige, tačnije na stranici https://vote.nba.com/en može se jednom dnevno glasati za desetoricu košarkaša, po pet iz Istočne i Zapadne konferencije, i to biranjem petorki u kojoj su po tri "visoka" igrača i po dvojica koji igraju na spoljnim pozicijama.
  • Isto se može uraditi i putem zvanične NBA aplikacije za mobilne telefone i tablete.
  • Prinskrin: NBA

    Podsetimo, pored toga što je Nikola Jokić dvostruki uzastopni najkorisniji igrač NBA lige  (MVP), Srbija u najjačem košarkaškom prvenstvu ima još predstavnika - u pitanju su Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović, Aleksej Pokuševski i Nikola Jović.

     
    Do kad se glasa i kad su "bonus-dani"


    Glasanje traje od 20. decembra 2022. do 21. januara 2023. godine.

    Tokom šest različitih dana, glasovi će se računati dvostruko, to u 12-časovnom periodu (mahom od podne po tzv. "istočno-američkom vremenu", do ponoći). 

    Ti "bonus-dani" su: nedelja, 25. decembar, zatim petak 1. januar, potom petak 6. januar, četvrtak 13. januar, ponedeljak 16. januar i četvrtak, 20. januar.

    BONUS SADRŽAJ

    Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

    Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

    Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

    Pratite vesti prema vašim interesovanjima

    Novosti Google News
    ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

    ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

    Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

    08. 06. 2024. u 17:30

    Komentari (1)

    RUSIJA NE PRAŠTA: Ovako je kažnjen Srbin koji je pokazao srednji prst pred milionskim auditorijumom