BOSANAC POKUŠAO DA PONIZI DURENTA: Vratilo mu se kao bumerang... (VIDEO)

Novosti online

18. 11. 2022. u 08:28

Košarkaši Bruklina pobedili su Portland sa 109:107 košem Rojsa O'Nila 0,7 sekundi pre kraja. On je utakmicu završio tripl-dabl učinkom od 11 poena, 11 asistencija i 10 skokova.

БОСАНАЦ ПОКУШАО ДА ПОНИЗИ ДУРЕНТА: Вратило му се као бумеранг... (ВИДЕО)

Foto AP

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kevin Durent sa 35 poena uz osam skokova, a Juta Vatanabe postigao je 20 poena uz sedam skokova. Ben Simons postigao je 15 poena, uz 13 skokova i sedam asistencija, a sa 15 poena utakmicu je završio i Džo Haris.

Meč je obeležio sukob Jusufa Nurkića i Kevina Durenta koji su imali verbalni obračun. Centar Blejzersa završio je tu svađu tako što je imao gest prema superstaru Netsa kojim mu je pokazao da je "previše mali", odnosno pokušao je da ga na taj način isproziva i da mu stavi do znanja kako je on viši i jači.

Sve to dogodilo se polovinom prve četvrtine. Nurkić je krenuo u napad, Durent ga je preuzeo, Jusuf je pokušao da ga probije, nije uspeo, sudije su se oglasile i dosudile faul Bruklinu. U tom momentu je trener domaćina Čonsi Bilaps tražio tajm-aut, a onda je došlo do koškanja između njih dvojice. Kevin mu je nešto rekao, Jusuf mu nije ostao dužan i završilo se spomenutom gestikulacijom.

U tim Bruklina bi za vikend mogao da se vrati Kajri Irving, koji nije igrao od 1. novembra zbog suspenzije, nagovestio je trener Netsa Žek Von. Bek je suspendovan pošto je odbio da "nedvosmisleno odbaci antisemitska uverenja", nakon što je na društvenim mrežama promovisao antisemitski film.

Košarkaši Sakramenta pobedili su noćas San Antonio sa 130:112 i ostvarili petu uzastopnu pobedu u NBA ligi. Kingse su predvodili Dearon Foks sa 28 poena i osam asistencija i Malik Monk sa 26 poena. Domantas Sabonis i Harison Barns pobedi su doprineli sa po 16 poena i osam skokova, a Trej Lajls sa 14 poena.

Nakon što je počeo sezonu sa četiri uzastopna poraza, Sakramento je ostvario osam pobeda u 10 utakmica.

Sakramento je poslednji put nanizao pet pobeda u sezoni 2020/2021, a niz od šest trijumfa klub nije imao od sezone 2004/2005.

U ekipi San Antonija, koja je izgubila deveti put u poslednjih 10 utakmica, najefikasniji je bio Devin Vasel sa 29 poena. Kejta Bejts-Diop postigao je 16, a Tre Džons 15 poena.

U ekipi iz Portlanda Demijan Lilard postigao je 25 poena uz 11 asistencija, Anferni Simons 24 poena, a Šejdon Šarp 20 poena. Jusuf Nurkić dodao je 17 poena i osam skokova.

Los Anđeles klipersi pobedili su Detroit sa 96:91 i naneli mu peti uzastopni poraz. Redži Džekson predvodio je Kliperse sa 23 poena, Pol Džordž postigao je 16 poena uz devet skokova, a 16 poena i šest skokova dodao je i Markus Moris. Ivica Zubac imao je devet poena i 18 skokova.

U ekipu iz Los Anđelesa se posle 12 utakmica zbog problema sa desnim kolenom vratio Kavaj Lenard i postigao je šest poena, uz pet skokova i četiri asistencije.

Najefikasniji u ekipi Detroita bio je Bojan Bogdanović sa 26 poena, Džejden Ajvi postigao je 18 poena, a Sadik Bej 11 poena uz osam skokova.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)