O, OKRUTNE LI IRONIJE: Teodosić jedini evroligaški igrač na koga Pešić može da računa u narednom FIBA prozoru

Novosti online

22. 10. 2022. u 14:07

KOŠARKAŠKU reprezentaciju Srbije očekuje nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se igra 2023. godine, a pred naredni prozor isplivala je jedna okrutna ironija.

О, ОКРУТНЕ ЛИ ИРОНИЈЕ: Теодосић једини евролигашки играч на кога Пешић може да рачуна у наредном ФИБА прозору

KSS

Četu Svetislava Pešića čeka duel sa Britanijom 11. novembra, tri dana kasnije i sa Turskom. Zbog već poznatog sukoba FIBA i Evrolige selektor Srbije neće moći da računa na najbolje igrače.

Sa jedne strane, košaraši poput Nikole Jokića i ostalih NBA zvezda neće moći da pomognu reprezentaciji zbog obaveza u Americi, dok, sa druge strane, brojni evroligaški timovi neće, zbog zgusnutog rasporeda, pustiti svoje igrače da se odazovu pozivu nacionalnih timova.

Naznaku da bi uskoro mogli neki novi vetrovi da duvaju dali su Olimpija iz Milana i Virtus, čiji je meč odložen kako bi reprezentativci mogli da igraju u FIBA prozoru, a iz toga može da se zaključi da jedino Miloš Teodosić od evroligaških igrača može da se stavi na raspolaganje Pešiću.

Srbija nema predstavnika u Olimpiji, dok je upravo Teo jedini srpski košarkaš koji nastupa za Virtus. Naravno, ovo bi bilo iznenađenje za mnoge, imajući u vidu da se iskusni plejmejker nije našao među 12 košaraša na Eurobasketu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZASLUŽILI SMO Ivanović spasao sezonu Baskonije, pa blistao posle plasmanau plej-of