PEŠIĆ TRLJA RUKE: FIBA pomerila termine novembarskih prozora

Novosti online

30. 09. 2022. u 12:01

KONAČNO lepe vesti iz sveta košarke. FIBA je rešena da napravi prvi korak ka kompromisu sa Evroligom, pa je pomerila termine odigravanja utakmica u novembarskom reprezentativnom prozoru, sve kako bi igrači iz elitnih klubova mogli da se odazovu pozivima državnih timova.

ПЕШИЋ ТРЉА РУКЕ: ФИБА померила термине новембарских прозора

FOTO: Tanjug/AP

Tako će Srbija umesto 10. i 13. novembra protiv Velike Britanije i Turske igrati 11. i 14. novembra. Dan razlike možda ne izgleda mnogo, posebno zato što Partizan 10. novembra igra evroligašku utakmicu sa Olimpijakosom, a Crvena zvezda 11. istog meseca protiv Fenerbahčea.

Međutim, ako bi i Evroliga mogla da učini ustupak pa da recimo svi igraju 10. novembra, tako bi košarkaši crveno i crno-belih – i ne samo oni – mogli da dobiju vremena barem za meč sa Turskom, ako već ne sa Velikom Britanijom.

Naravno, nije ovde u pitanju samo Srbija, već i sve druge evropske selekcije koje će u novembru nastaviti kvalifikacije za Mundobasket.

Jer tek da podsetimo, u desetom kolu Evrolige za 10. novembar zakazane su utakmice: ASVEL – Žalgiris, Olimpijakos – Partizan, Alba – Bajern, Makabi – Barselona i Real – Efes. Dan kasnije na programu su mečevi: Fenerbahče – Crvena zvezda, Panatinaikos – Baskonija, Valensija – Monako i Olimpija Milano – Virtus.

Mnogo je dakle zainteresovanih, a ne treba ni da ističemo: klubovi nemaju obavezu da puštaju košarkaše da igraju za reprezentacije.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)