OVOG PETKA JE NBA DRAFT: Jović može kod Jokića

G. K.

22. 06. 2022. u 20:55

ČETVRTU godinu zaredom, Srbija će imati predstavnika na NBA draftu.

ОВОГ ПЕТКА ЈЕ НБА ДРАФТ: Јовић може код Јокића

FOTO: KK Mega/Ivicia Veselinov/ABA liga

Nikola Jović će u noći između četvrtka i petka (02.00) naći svoje mesto u "Barklajs centru" u Bruklinu gde se po nekim procenama očekuje da komesar lige Adam Silver njegovo ime izgovori kao 21. po redu čime bi 19-godišnji Megin biser postao 36. izabrani košarkaš iz Srbije, a 14. koji dolazi iz novobeogradskog kluba.


Pravo na taj pik ima ekipa Denvera sa kojom je Jović prethodnih nedelja trenirao, a kako se moglo čuti, čelnici su bili veoma zadovoljni onime šta je prikazao momak rođen u Lesteru.

Kada bi Jović uistinu večeras na glavu stavio kačket Nagetsa, pridružio bi se dvostrukom MVP lige, imenjaku Jokiću koji je takođe iz Megine fabrike talenata 2014. stigao u Denver. Nema sumnje da će ljudi iz kluba imati taj motiv u glavi kada budu donosili odluku.

Iako kojim slučajem Jović završi na nekoj drugoj adresi, izvesno je da će biti izabran u prvoj rundi pri čemu će postati deseti srpski igrač na toj listi (Divac, Stojaković, Radmanović, Krstić, Miličić, Nedović, Bogdanović, Milutinov, Pokuševski).

Izbor će se posle dve godine održati u regularnim uslovima (korona pokvarila prethodna dva), biraće se 58 umesto uobičajenih 60 pikova, jer su Čikago i Majami ostali bez prava zbog kršenja pravila. Prvog pika bira Orlando, a očekuje se da na tom mestu budu Amerikanci Džabari Smit Junior, Čet Holgrem ili Paolo Bankero.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

KAKO, MOLIM?! Da li je moguće da je Vilander ovo rekao o Novaku Đokoviću?