ŠTA OVO BI? Reprezentativci se izvinili naciji jer su se fotografisali sa čuvenim Rusom

Novosti online

05. 01. 2023. u 18:16

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, spada u najvažnije vesti na svetu, a jedna od najnovijih koje imaju veze sa tim sukom stiže iz sfere sporta. I, prilično je neverovatna.

ШТА ОВО БИ? Репрезентативци се извинили нацији јер су се фотографисали са чувеним Русом

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Fudbalski savez Estonije je medijima poslao zajedničku izjavu reprezentativaca i pomoćnika selektora u kojoj se izvinjavaju što su se fotografisali sa selektorom ruske reprezentacije, Valerijem Karpinom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valeri Karpin (@vgkarpin)

Bivši estonski reprezentativac Andrej Stepanov je 31. decembra objavio fotografiju iz restorana u kome je bio i Karpin, ali i aktuelni članovi nacionalne selekcije Estonije, Konstanin Vasiljev i Sergej Zenev, kao i selektorov asistent Andres Opera. Prisutno je bilo još nekoliko bivših članova državnog tima pomenute baltičke zemlje.

To je, naknadno, procenjeno kao "nečuven skandal", valjda jer se u Estoniji smatra nenormalnim da se fotografišete sa poznatim Rusom (Karpin je bio proslavljeni reprezentativac pre nego što se otisnuo u trenerske vode), pa je otuda i došlo do zajedničkog saopštenja pomenute četvorke u kome se navodi:

- Dragi fudbalski navijači! Žalimo zbog situacije koja se desila i izvinjavamo se svima čije su emocije bile narušene našom večerom i objavljivanjem fotografije na društvenim mrežama. Naš razgovor je bio samo u vezi fudbala, nismo pričali o politici ili ratu. Uvek smo branili Estoniju, na terenu i van njega, a to ćemo raditi i dalje -  prenela je ruska novinska agencija RIA Novosti saopštenje koje je obelodanila estonska kuća fudbala u ime reprezentativaca Stepanova, Vasiljeva, Zeneva i selektorovog pomoćnika Opere.

A posebno je interesantno da je Valerij Karpin - rođen na teritoriji Estonije. I ne samo to.

Na svet je došao u estonskom gradu Narvi, 2. februara 1969, a uz to ovaj ruski reprezentativac, koji je 72 puta igrao za "zbornaju komandu" i dao 17 golova za nju, ima estonsko državljanstvo.

I ne samo to.

Njegova sadašnja žena (treća s kojom je u braku), Darja Gordejeva, upravo je - Estonka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valeri Karpin (@vgkarpin)

Sve to, pa ni činjenica da su se njih dvoje venčali u estonskom gradu Narvi, nije bilo dovoljno da se običnog susreta sa selektorom Rusije - pomenuti reprezentativci i član stručnog štaba estonske reprezentacije javno odreknu. Očigledno na incijativu Fudbalskog saveza Estonije, ili tamošnjih političkih vlasti.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)