BESKONAČNO TE VOLIMO: Pele otišao, a odmah se oglasila njegova ćerka (FOTO)

Novosti online

29. 12. 2022. u 20:17

KRALj fudbala i legendarni napadač, Brazilac Pele, preminuo je u 83. godini, nakon duge borbe sa rakom.

БЕСКОНАЧНО ТЕ ВОЛИМО: Пеле отишао, а одмах се огласила његова ћерка (ФОТО)

Foto: T.Mihajlović

Ćerka fudbalera, Keli Nasimento, oglasila se putem svog Instagram profila.

Keli je objavila sliku čitave porodice kako drži ruke pored fudbalera uz veoma emotivnu poruku.

- Sve što smo, mi smo to zbog tebe. Beskonačno te volimo, počivaj u miru - napisala je na Instagramu ćerka legendarnog fudbalera.

Printskrin: Instagram / iamkelynascimento

Bio je i ostao uzor mnogim igračima, a naročito članovima fudbalske reprezentacije Brazila, koja su mu spali podršku tokom Svetskog prvenstvo u fudbalu čiji je domaćin  bio Katar.

U bolnici proveo poslednje dane

Kako je javio "ESPN Brazil", Pele je krajem novembra primljen u bolnicu jer mu je "celo telo oticalo" nakon što se u prethodne dve godine borio sa kancerom debelog creva. A ne samo da je sada otkriveno da se rak proširio, već i sledeće:

"Peleov dolazak u bolnicu u južnom delu Sao Paula nije bio zakazan. Doveden je zbog opšteg oticanja tela i to u utorak, 29. novembra. U bolnicu ga je dovela supruga, Marsia Aoki. Po dolasku, medicinsko osoblje je 'konstatovalo da postoji opšte oticanje organizma, ali i srčana insuficijencija. Drugi problem koji je tada primećen je činjenica da hemoterapija koja je korišćena tokom prethodnih meseci nije dala nikakav pozitivan rezultat kod tumora koji se nalazi u više organa 'kralja fudbala'. Potom je Pele podvrgnut brojnim detaljnim pregledima, kako bi se utvrdilo tačno stanje organa koje je zahvatio kancer u metastazi, ali iako javnosti nisu otkrivani detalji, bilo je jasno da stanje uopšte nije dobro.

Primljen uznemiren, zbunjen...

Kada je primljen u bolnicu 'Albert Ajnštajn', on je bio vrlo uznemiren, a jedna od dijagnoza je bila i psihički problemi u vidu zbunjenosti. Zato je jedan od pregleda u sredu bio na temu utvrđivnja ima li kod čuvenog fudbalera i hepatičke encelofatije. Ovo stanje, kao i rezultati borbe protiv kancera koja više nije davala rezultate, brinuli su i medicinsko osoblje i porodicu. Pele je toliko bio slab tih dana, da se "jedva sam hranio", pisao je ESPN Brazil.

Pele je pre nekoliko meseci takođe bio u bolnici u Sao Paulu, jer se borio i sa infekcijom urinarnog trakta, ali se sve vreme  nastavila borba sa lečenjem tumora. Tu bitku je, na kraju, i izgubio.

Bonus video: In memoriam - Siniša Mihajlović

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)