"IZMIŠLJENE CIFRE, SLEDE KRIVIČNE PRIJAVE!" Šurbatović oštro reagovao na tvrdnje Tončeva o enormnim premijama za Mundijal, biće podnete tužbe

Novosti online

27. 12. 2022. u 21:35

FUDBALSKA reprezentacija Srbije je rano ispala sa Svetskog prvenstva, a nedugo po okončanju Mundijala, desile su se neprijatne scene u Sportskom centru Fudbalskog saveza naše zemlje, zbog čega će protiv Novice Tončeva biti podneta tužba, najavio je generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović.

ИЗМИШЉЕНЕ ЦИФРЕ, СЛЕДЕ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ! Шурбатовић оштро реаговао на тврдње Тончева о енормним премијама за Мундијал, биће поднете тужбе

FOTO: Privatna arhiva

Srbija je ispala sa Svetskog prvenstva u grupnoj, Švajcarska ju je pobedila posle preokreta u trećem kolu, nakon čega je ovog utorka u Staroj Pazovi održana sednica naše kuće fudbala.

A tamo nije bilo mirno...

Posle optužbi Novice Tončeva o enornim premijama za plasman "orlova" na šampionat planete, oglasio se Jovan Šurbatović, koji je žestosko odgovorio članu Izvršnog odbora.

Bez pominjanja imena i prezimena, generalni sekretar FSS-a se osvrnuo na sednici u Staroj Pazovi i na istupanje nekadašnjeg predsednika FS Regiona istočne Srbije.

“Došao je na sednicu, iako nije imao pravo ni po Statutu, ni po zakonu da učestvuje na njoj, jer je nedavno ponovo izabran na javnu funkciju, što je potvrdila i Agencija za sprečavanje korupcije. Istupanje Tončeva bilo je krajnje necivilizovano i čak bih rekao primitivno. Kao po običaju, ispaljivao je uvrede, neistine i diskvalifikacije. Šta da vam kažem, sramota me je njegove sramote”, istakao je Jovan Šurbatović u cirklularnoj pisanoj izjavi medijima.

Fudbalski savez Srbije sprema i konkretnu reakciju.

“Nije mu prvi put da iznosi izmišljene cifre, zbog čega će dobiti krivičnu prijavu i od saveza i od svih nas pojedinačno. Već je to radio i uvek je sud presuđivao protiv njega. Ponovo će sud ustanoviti isto. Istup je bio očekivan, on svesno iznosi neistine. Pogledajte gde mu je klub kada nema uticaja na sudije. Ne bih sada da pričam i o kladionicama i o izveštajima koje smo godinama dobijali iz UEFA. Članovi Izvršnog odbora su, kao i obično, dobili detaljan finansijski izveštaj i upoznati su sa svakim pojedinačnim prihodom, ali i pojedinačnim utroškom”, objasnio je generalni sekretar srpske kuće fudbala.

Osvrnuo se Jovan Šurbatović i na tvrdnje Novice Tončeva da je Upravni sud poništio rešenje Agencije za sprečavanje korupcije o njegovom sukobu interesa, kao javnog i funkcionera Fudbalskog saveza Srbije.

„Maše starim papirom… I tada je državna agencija isto tumačila zakon, kao i sada. Novo mišljenje dobili smo drugog decembra. Sve je jasno kao dan!“

Zaključak – u istom tonu.

„Optužbe i tvrdnje ispod nivoa!“, podvukao je Jovan Šurbatović.

Bonus video: Deo obraćanja Dragana Stojkovića posle ispadanja Srbije sa Svetskog prvenstva

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)