"U SVAKOJ ČORBI MIROĐIJA": Dibala otkrio još jedan lud potez golmana "gaučosa"! Martinez je ovo učinio u penal seriji Argentina - Francuska

Novosti online

22. 12. 2022. u 16:51

FUDBALER Rome i reprezentativac Argentine Paulo Dibala, priznao je da mu je saigrač, golman nacionalnog tima Emilijano Martinez, savetovao kako da izvede penal u finalu Svetskog prvenstva u Kataru protiv Francuske, prenose argentinski mediji.

У СВАКОЈ ЧОРБИ МИРОЂИЈА: Дибала открио још један луд потез голмана гаучоса! Мартинез је ово учинио у пенал серији Аргентина - Француска

Tanjug/AP

Podsetimo, Argentina je osvojila titulu na Mundijalu u Kataru, pošto je posle boljeg izvođenja penala pobedila Francusku. Meč je posle 90 minuta završen bez pobednika, 2:2.

Posle produžetaka bilo je 3:3, a Argentina je u penal seriji slavila sa 4:2. Martinez je po završetku meča šokirao javnost. Prvo je na dodeli pojedinačnih priznanja, gde je proglašem za golmana šampionata, stavio nagradu na mađunožje, a potom je i zatražio minut ćutanja za Kilijana Mbape u svlačionici "gaučosa".

Dibala je u igru ušao u finišu utakmice da bi izveo penal. On je izveo penal u drugoj seriji posle Lionela Mesija, a prevario je golmana Francuske Uga Lorisa. Sada je otkriveno da je kontroverzni čuvar mreže bio "mirođija" i u ovoj "čorbi", koja je odlučila o tome ko je poneo slavu u Kataru i postao šampion sveta.

- Martinez mi je rekao da šutiram po sredini. Pretpostavio je da će se Loris s obzirom na to da su Francuzi prethodno promašili penal, baciti u levu ili desnu stranu. Hteo sam da pucam u levo, ali sam na kraju poslušao saigrača - rekao je Dibala.

On je priznao da je znao da ulazi u igru da bi šutirao jedanaesterac.

- Istina je da sam, kada me je selektor Lionel Skaloni pozvao da uđem u igru, znao da je to zbog penala pa sam pokušao da ostanem smiren. To kretanje od centra do lopte je bilo nešto najduže u mom životu. Srećom, sve se dobro završilo - zaključio je Dibala.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)