OGLASIO SE SUDIJSKI EKSPERT: Francuska pokradena u finalu Svetskog prvenstva

Novosti online

19. 12. 2022. u 15:04

Novi svetski šampion je Argentina koja je u fantastičnom finalu, posle penala, savladala Francusku.

ОГЛАСИО СЕ СУДИЈСКИ ЕКСПЕРТ: Француска покрадена у финалу Светског првенства

FOTO: Printskrin/RTS

„Gaučosi” su vodili sa 2:0, ali je Kilijan Mbape doneo Francuzima produžetak. Drugim golom Lionel Mesi je u 108. minutu doneo prednost Argentini, ali je Mbape u 118. het-trikom „iščupao” jedanaesterce.

U penal seriji Martinez je odbranio udarac Komanu, dok je Čuameni šutirao pored stative. Gol za „boginju” za Argentince je postigao Montijel, u četvrtoj seriji.

Kako tvrdi L’Ekip, možda do penala nije ni trebalo da se dođe. Ističe se da je Mesijev gol za 3:2 bio neregularan i da je morao da bude poništen. Na snimku se, naime, vidi da su dva rezervna igrača Argentine ušla na teren pre nego što je Mesi postigao pogodak.

FOTO: N. Paraušić

 

U pravilima piše da gol mora da bude poništen ako dok traje igra ekipa ima previše igrača u terenu. To je ovde bio slučaj. Međutim, pitanje je da li bi ovaj gol sudija Šimon Marčinjak poništio i da je vide da su dva rezervna igrača „gaučosa” ušla na teren.

– Da je utrčao igrač Francuske da bi izvršio opstrukciju igre, gol bi bio priznat. Ovako, pošto su u pitanju igrači Argentine… Pošto su bili u terenu za igru pre nego što je postignut pogodak, pogodak je morao da bude poništen. Ovo je greška sudije. Istine radi, Marčinjak to nikako nije mogao da vidi, ovo je pre svega greška pomoćnika i četvrtog sudije – rekao je bivši sudija Raka Đurović za Maksbet sport.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)