I TO JE MOGUĆE, ARGENTINA SLAVI FRANCUZA: Skroz naskroz neočekivani "junak" je pre tri godine pogurao "gaučose" ka funalu Mundijala (VIDEO)

Novosti online

17. 12. 2022. u 15:53

ČITAVA Argentina može slobodno da se zahvali Nilu Mopeju za plasam u finale Svetskog prvenstva. Ali, kakve veze ima francuski fudbaler, inače vezista Evertona, sa uspehom "gaučosa" u Kataru?

И ТО ЈЕ МОГУЋЕ, АРГЕНТИНА СЛАВИ ФРАНЦУЗА: Скроз наскроз неочекивани јунак је пре три године погурао гаучосе ка фуналу Мундијала (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Naime, radi se o tome da je ovaj čovek nesvesno kumovao tome što je sjajni golman Argentine, Emilijano Martinez, uopšte dobio šansu da stane među stative nacionalne selekcije. 

FOTO: EPA

 

Martinez je sada jedan od heroja Mundijala, ali je dugo godina čekao na šansu da pokaže svoje reflekse na najvećoj sceni.

On je bio rezervna opcija Arsenala, za koji je svojevremeno igrao, a onda...

Prvi čuvar mreže, Nemac Bernd Leno doživeo je povredu, koju je uzrokovao upravo pomenuti Nil Mopej.

I, uz ono "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane" (što nije baš uvek tačno, ali može da posluži u ovoj priči), umesto Leona je među stative londonskog kluba, zbog pomenutog poteza Francuza, stao - Argentinac.

Martinez je potom zablistao na golu "topdžija", a Aston Vila oduševljena njegovim izdanjima odlučuje da "iskešira" 20 miliona evra, i dovede ga u Birmingem, na kultni "Vila park".

foto: EPA

Sve to dovelo ga je do poziva za reprezentaciju, a ostalo je istorija. 

Mogao je sadašnji junak Argentine da "nestane", kao i mnogi u svetu fudbala, a to je moglo da se desi i jednom od najvećih u istoriji Engleske, Hariju Kejnu.

Podsetimo, povrede prva tri špica Totenhema dovele su do toga da momak koji je tavorio po pozajmicama u nižim rangovima ostrvskog fudbala konačno dobije priliku da pokaže kakav je "predator" ispred gola. I, pokazao je, i te kako.

A pokazao je svoje umeće i golman, kog sada slavi cela Argentina. Malo i zahvalna Francuzu, što ga je, nehotice, "pogurao" u karijeri.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)