ARGENTINA I MEKSIKO PRIREDILI DRAMU: Mesi pokazao zbog čega je jedan od najboljih na svetu

Novosti online

26. 11. 2022. u 21:56 >> 20:56

FUDBALERI Argentine u drugom kolu "C" grupe sastali su se sa Meksikom, slavili su "gaučosi" 2:0. Vođstvo je doneo Lionel Mesi u 64. minutu, a potom je Enco Fernandez u 87 postavio konačnih 2:0.

АРГЕНТИНА И МЕКСИКО ПРИРЕДИЛИ ДРАМУ: Меси показао због чега је један од најбољих на свету

Tanjug/AP

Nimalo lep fudbal nismo gledali u prvom poluvremenu. Argentinci su svoju igru bazirali na Lionelu Mesiju koga su odlično zatvorili Meksikanci, a pritom su imali i više prilika.

Neverovatno zvuči podatak da Argentina u prvih 45 minuta nije uputila udarac ka golu rivala, a  "zeleni" su uspeli čak dva puta da namuče Damiana Martineza.

Foto ilustracija V. N.

Najbolju priliku i jedini šut u okvir gola imali su Meksikanci u 44. minutu meča. Snažno i precizno je šutirao Aleksis Vega iz prekida dvadesetak metara od gola. Prelepom paradom golman Argentine uhvatio je "živu" loptu.

U drugom poluvremenu nastavilo se u istom maniru. Tako je bilo sve do 64. minuta. Lionel Mesi je primio loptu sa leve strane, snažno je šutirao po zemlji, nije mogao Očoa ništa, a zakasnio je i Sezar Montes u bloku.

Znatno bolji tempo igre gledali smo nakon postignutog gola "gaučosa", do drugog gola čekali smo sve do 87'minuta, kada je Enco Fernandez snažno iskosa raspalio po lopti i ugasio nade Meksikanaca.

Argentina sada ima tri boda, te će protiv provplasirane Poljske u trećem kolu tražiti prolazak dalje.

ARGENTINA - MEKSIKO  2:0

(Mesi 64', Fernandez 87')

90' Šest minuta produžen je meč.

87' Fantastično je Enco Fernandez zahvatio loptu, raspalio je po njoj, a Okoča bio je nemoćan.

87'GOL ARGENTINA (2:0)

77' Novu priliku imao je Mesi, nije uspeo da ugrozi Meksikance, hitro je prošao po levoj strani, ali je ostao bez lopte.

73' Nakon gola Lionela Mesija usledila je erupcija na tribinama, navijači su sa velikim oduševljenjem propratili gol omalenog fudbalera PSŽ.

64' Lionel Mesi je primio loptu sa leve strane, snažno je šutirao po zemlji, nije mogao Očoa ništa, a zakasnio je i Sezar Montes u bloku. Pogledajte gol OVDE

64'GOL ARGENTINA (1:0)

62' Cela porodica Anhela di Marije sa tribina, pored novinarske lože bodri Argentince.

51' Au, jako neprecizan udarac Lionela Mesija koji je visoko preko gola šutirao.

50' Pokušao je da probije Mesi, a Erik Gutijerez ga je oborio u blizini šesnaesterca. Pritom je Meksikanac dobio i žuti karton.

46' Nastavljen je meč.

45' KRAJ PRVOG POLUGREMENA

44' Snažno i precizno je šutirao Aleksis Vega iz prekida dvadesetak metara od gola. Prelepom paradom golman Argentine uhvatio je "živu" loptu.

42' Gonzalo Montijel dobio je žuti karton, promašio je loptu i po nogama napucao Gutijereza.

FOTO: Tanjug/AP

41' Zanimljivo je da uz svu grubost na terenu nismo videli mnogo uzbudljive igre. Argentinci nisu uputili do sada nijedan šut ka golu rivala, dok je Meksiko uputio samo jedan i to van okvira.

39' Nijedna reprezentacija ne štedi noge, a često gledamo prekide zbog jakih faulova.

34' Direktno je iskosa šutirao Lionel Mesi, poput Roberta Karlosa, uputio je "kiflu", a Očoa fantastično brani.

30' Za sada se sa tribina čuju zvižduci, ne gledamo preterano lep fudbal. Tvrda igra isprekidana faulovima, ali bez mnogo šansi.

Tanjug/AP

28' Sada je Akunja brutalnim startom oborio Čaveza. Imali su dosta primedbi igrači Meksika, ali nije bilo kartona za Argentinu.

23' Sprečio je Nestor Arauho kontru Akunje, sa obe noge je startovao i dobio žuti karton.

21' Prelepa akcija Meksika, Vega je poslao desno iz prekida, a ubačena lopta ka napadačima dugo je putovala, te je Emilijano Martinez imao lak plen.

17' Čak 63 posto poseda ima Argentina, ali ne uspevaju ništa da urade. Igrači Meksika zatvorili su Mesija, a kompletna igra "gaučosa" svodi se na to da fudbaler PSŽ dobije loptu.

Tanjug/AP

10' Meksiko je izveo fantastično prekid, nekoliko igrača bilo je pored lopte u šesnaestercu Argentine, ali srećom po "gaučose" promašili su loptu.

5' Gruba igra na obe strane, Montijel je završio na travi, dugo mu se ukazivala pomoć, ali se pridigao. Svesni su i jedni i drugi važnosti meča, te daju svoj maksimum u defanzivi.

1' Počela je utakmica.

19.57 - Oko 88.000 navijača nalazi se na Lusailu, atmosfera je fantastična.

19.50 Veliki broj Argentinaca krenuo je put Lusaila.

UOČI MEČA

Sastavi

Sofa score

Pet puta su Argentina i Meksiko igrali. Sva pet puta slavili su "gaučosi". Prvi duel, onaj u Urugvaju 1930. godine dobili su najubedljivije, čak 6:3, a poslednji je odigran

Poslednji put na Arapskom kupu 2019. godine.

Argentinci u meč ulaze nakon neugodnog i iznenađujućeg poraza od reprezentacije Saudijske Arabije, kada su im poništena četiri gola zbog ofsajda, a tada je prekinut i niz od čak 37 pobeda u nizu za plavo-bele.

U drugom meču Meksiko i Poljska su u 1. kolu odigrali meč bez golova.

Nešto ranije danas Poljska je sa 2:0 savrladala Saudijsku Arabiju, te je Argentincima potrebna pobeda kako bi ostali u igri za prolaz dalje, dok im remi daje teoretsku šansu da u poslednjem kolu mogu da se izbore za prolazak u nok-aut fazu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)