"ON JE SELEKTOR?!" Brazilski navijači ostali u neverici nakon što se Dragan Stojković Piksi obratio svetskoj javnosti

Novosti online

23. 11. 2022. u 15:42

SVETSKO prvenstvo u fudbalu donosi svakog dana uzbuđenja, a uskoro će i, za nas ovdašnje, glavni događaj: meč Srbija - Brazil u 1. kolu grupe G. Uoči te utakmice desila se i jedna vrlo zanimljiva situacija.

ОН ЈЕ СЕЛЕКТОР?! Бразилски навијачи остали у неверици након што се Драган Стојковић Пикси обратио светској јавности

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je vrlo zanimljivu konferenciju za štampu, a jedan njen deo izazvao je ogromnu pažnju u brazilskoj javnosti.

Naime, popularni brazilski portal "Fudbalske novosti" je, izveštavajući sa konferencije za štampu srpske reprezentacije, na Tviteru izdvojio sledeći Stojkovićev citat:

- Brazil je stvarno srećan što na terenu može da u isto vreme ima četiri napadača. Ali ko će da igra odbranu? Brazil je jedan od najboljih timova na svetu (ima zlatnu generaciju trenutno, dodao je Piksi, a pomenuti portal izostavio), ali mi možemo da pobedimo!

Tako prenete reči selektora "orlova" izazvale su ogroman broj reakcija brazilskih navijača.

I ne čudi: skoro 200.000 njih svakodnevno prati šta javljaju tamošnje "Fudbalske novosti" samo na pomenutoj društvenoj mreži, a "Novosti" vam izdvajaju neke od njihovih reakcija:

- Voleo bih da u 2023. imam optimizam ljudi iz Srbije - napisao je jedan od brazilskih ljubitelja fudbala.

Drugome je (i ne samo njemu) potpuno neverovatno da se neko usudio da pomisli da može da pobedi ekipu Brazila, pa je poručio:

- Ako ovaj čovek može da bude selektor, onda i vi možete da ostvarite svoje snove.

Treći je dodao:

- Upravo je (Stojković) dokazao da nije gledao nijedan meč Brazila.

- Videće on (Stojković) i ko će da igra odbranu, a osetiće i moć četvorice napadača! - uveren je jedan od brazilskih navijača.

- Ko će da igra u odbrani? Pa, ceo tim! Brazilska odbrana počinje od napadača. A možda su ti Kazemiro, Tijago Silva i Markinjos dovoljni - dodao je drugi.

Neke Brazilce je onako odabrana interpretacija Piksijevih reči iznervirala, pa su poručili i:

- Sav ponos će biti kažnjen!

Ili:

- Shvatićemo ovo kao (dodatnu) motivaciju.

Podsetimo, reprezentacija Srbije igra protiv Brazila u četvrtak od 20 sati po našem, srednjoevropskom vremenu, a tu utakmicu možete uživo da pratite uz portal "Novosti", u čijoj sekciji "Katar 2022" vas već čeka obilje materijala sa Svetskog prvenstva u fudbalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (12)