SRBIJA SE VRAĆA U VRH SVETSKOG FUDBALA: Orlovi nisu bili ovako dobro plasirani na FIFA rang-listi od vremena Radomira Antića

Novosti online

28. 09. 2022. u 13:18

TRIJUMF u Oslu doneo je Srbiji plasman u Diviziju A Lige nacija, drugi šešir u žrebu kvalifikacija za EURO 2024 i obezbeđen baraž za ovo takmičenje, ali to nije sve.

СРБИЈА СЕ ВРАЋА У ВРХ СВЕТСКОГ ФУДБАЛА: Орлови нису били овако добро пласирани на ФИФА ранг-листи од времена Радомира Антића

FOTO: Tanjug/AP

Pobeda na gostovanju Norveškoj, kao i ona ostvarena nekoliko dana ranije protiv Švedske u Beogradu, doneće su srpskom nacionalnom timu napredak i na Fifinoj rang-listi.

Trenutno je Srbija 25, to je pozicija koju već neko vreme drži naš nacionalni tim, ali na narednoj listi koju će FIFA zvanično objaviti 6. oktobra biće 21. To je najbolji renking našeg tima u poslednjih deset godina. U prethodnom periodu znali smo da padnemo i na 66. poziciju, a pre Piksijeve ere godinu nismo završili bolje od 29. mesta još od vremena Radomira Antića.

Srbija će na novoj listi imati 1.564 boda i preteći će Japan, Peru, Maroko i Švedsku, a ispred nas će biti Iran, koji ima samo bod više.

Na vrhu je prvo mesto učvrstio Brazil, naš rival u grupi na Svetskom prvenstvu, druga je Belgija, slede Argentina, Francuska, Engleska, Italija, Španija, Holandija, Portugalija i Danska koja zaokružuje Top 10.

Drugi naš rival, Švajcarska, napredovala je za jedno mesto i na novoj listi će biti na 15. poziciji, dok je Kamerun 38. na svetu.

BONUS VIDEO - U čast Kornelija Kovača

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)