"U VAR SOBI SEDI RUS": Ukrajinci besni na FIFU, tvrde da ih ne žele na Mundijalu

Novosti online

07. 06. 2022. u 08:33

FUDBALSKA reprezentacija Ukrajine nije se plasirala na Svetsko prvenstvo u Kataru ove godine. Oni su savladali Škotsku u polufinalu baraža, ali su nakon toga s 1:0 poraženi od Velsa, pa će ekipa sa ostrva nakon 64 godine zaigrati na Mundijalu.

У ВАР СОБИ СЕДИ РУС: Украјинци бесни на ФИФУ, тврде да их не желе на Мундијалу

FOTO: AP/Tanjug

U utakmici Velsa i Ukrajine videli smo i jednu spornu situaciju, kada je Jarmolenko oboren u šesnaestercu domaće ekipe, ali sudija nije svirao penal nakon provere putem VAR-a.

Ta situacija izazvala je mnogo kontroverze, a Ukrajinci se ne mire s tim da se na jesen neće pojaviti u Kataru kao učesnik Svetskog prvenstva.

 

Stručnjaci u ovoj istočnoevropskoj zemlji smatraju da su oštećeni, a čak su rekli nekoliko zaista ozbiljnih stvari, poput te da ih FIFA ne želi na Svetskom prvenstvu. 

- FIFA jednostavno nije htela nas na Mundijalu. Moj prijatelj je bio sudija te utakmice baraža. Ali on je gad. Postoje stvari koje se ne mogu zamaskirati i ja se ovde neću suzdržavati - rekao je Oleksandr Šamič, bivši međunarodni sudija, trenutno predsednik ukrajinskog sindikalnog arbitražnog odbora.

Takođe, kroz šalu je provukao da je u VAR sobi bio Rus.

- Katastrofa od suđenja, uključujući i one u VAR sobi. Mrzim to! FIFA je totalni apsurd! Osmeh sudije nakon ove situacije je ismejavanje naših igrača, navijača, dece i vojske - zaključio je Šamič.


BONUS VIDEO: Prazne tribine Srbije na premijeri u Ligi nacija
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)