"ZASLUŽILI SMO, UŠLI SMO U ISTORIJU": Čovek koji je doneo Atalanti veliku radost blista od sreće posle osvojene Lige Evrope

Novosti online

23. 05. 2024. u 10:46 >> 10:50

Fudbaleri Atalante osvojili su Ligu Evropa, pošto su u finalu u Dablinu pobedili Bajer Leverkuzen rezultatom 3:0. Atalanta je u prvom finalu evropskih takmičenja osvojila prvi trofej.

ЗАСЛУЖИЛИ СМО, УШЛИ СМО У ИСТОРИЈУ: Човек који је донео Аталанти велику радост блиста од среће после освојене Лиге Европе

Foto: Profimedia

Trener fudbalera Atalante Đanpjero Gasperini rekao je da je klub iz Bergama osvajanjem Lige Evropa napravio istorijski uspeh, prenose britanski mediji.

To je prvi trofej kluba iz Bergama još od osvajanja Kupa Italije 1963. godine.

- Ovo smo zaslužili! Ispisali smo istoriju, ali to smo učinili na impresivan način. Nije samo u tome što smo osvojili Ligu Evrope, već način na koji smo to uradili. Izbacili smo Sporting sa kojima smo igrali četiri utakmice, a koji je osvojio portugalsku ligu, zatim Liverpul dok su bili na čelu Premijer lige. Dobili smo sada i Bajer, koji je apsolutno dominirao Bundesligom! Neverovatna partija i veliko dostignuće - izjavio je Gasperini za Skaj sports.

Foto: Profimedia

Gasperini je istakao da je Atalanta morala da bude ofanzivna u finalu Lige Evrope.

- Često igramo sa tri napadača, morali smo da idemo po pobedu u finalu. Morali smo da budemo ofanzivni, ne bi bilo dovoljno da smo se samo branili. Znali smo da su ove ekipe sjajne kada napadaju, ali nisu tako sjajne kada ih naterate da se brane. Ne mogu da opišem sreću i ponos koji osećam prema mojim momcima - dodao je trener Atalante.

Sva tri gola za Atalantu je postigao Ademola Lukman i to u 12, 26. i 75. minutu.

- Ispisali smo istoriju, trofej će se vratiti s nama u Bergamo. Ovo je neverovatan osećaj! Prošle godine smo imali odličnu sezonu, plasirali smo se u Evropu, a ove sezone smo zajedno s trenerom osvojili trofej. Stvarno je fantastično - rekao je Lukman. 

BONUS VIDEO MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!