PARTIZAN PROKLINJE "BOGINJU": Atalanta napravila pakao crno-belima

Novosti online

23. 05. 2024. u 10:34

Fudbaleri Atalante osvojili su Ligu Evropa, pošto su u finalu u Dablinu pobedili Bajer Leverkuzen 3:0 i naneli mu prvi poraz u sezoni u svim takmičenjima.

ПАРТИЗАН ПРОКЛИЊЕ БОГИЊУ: Аталанта направила пакао црно-белима

FOTO: M. Vukadinović

Sva tri gola na stadionu Aviva postigao je Ademola Lukman, u 12, 26. i 75. minutu.

Atalanta je tako u prvom finalu evropskih takmičenja osvojila prvi trofej. To je prvi trofej kluba još od osvajanja Kupa Italije 1963. godine.

Istorijski uspeh "boginje provincije" mogao bi da priredi igračima Partizana pakleni put u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ukoliko sastav iz Bergama bude peti u Seriji A, a trenutno je tako, Italijani bi naredne sezone imali šest klubova u elitnom takmičenju.

To znači i određene promene u kvalifikacijama jer bi već na prvom stepeniku crno-beli mogli da dobiju teže rivale.

Da su "farmaceuti" odneli pehar u Nemačkoj, protivnik "parnog valjka" bio bi Fenerbahče ili Dinamo Kijev. Međutim, ako Atalanta bude niže od četvrte pozicije, Partizan će u drugom kolu kvalifikacija na Slaviju iz Praga, Salcburg (projektovan od trećeg kola) i Fener.

Ukoliko se ostvari ovaj scenario, Benfika ostaje bez direktne pozicije u Ligi šampiona i postaje potencijalni rival crno-belih u trećoj rundi.

"Boginja provincije" ima sve u svojim rukama sa dva boda manje od Bolonje i Juventusa i utakmicu manje. Ekipa iz Bergama igra protiv Torina koji se bori za Ligu konferencija, a onda i Fiorentinom, oba duela na svom terenu. Bolonja gostuje Đenovi, a Juventus će ugostiti Bolonju.

Dosta toga će zavisiti i od ovih susreta, a ne bi čudilo da se Italijani dogovore i podese rasplet tako da imaju još jednog predstavnika u eliti.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!