U LEVERKUZENU ŽELJNI OSVAJANJA SVA TRI TROFEJA: Glad za pobedama je sve veća

M. Bl.

25. 04. 2024. u 14:47

FUDBALER Bajera iz Leverkuzena Džonatan Ta rekao je danas da će ekipa pokušati da osvoji još dva trofeja ove sezone, nakon što je prvi put u istoriji postala šampion Bundeslige.

У ЛЕВЕРКУЗЕНУ ЖЕЉНИ ОСВАЈАЊА СВА ТРИ ТРОФЕЈА: Глад за победама је све већа

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Bajer bi mogao ove sezone da osvoji triplu krunu, pošto igra u polufinalu Lige Evropa i u finalu Kupa Nemačke.

- Ovaj trofej doneo nam je toliko pozitivne energije. Osećaj osvajanja trofeja, glad je sve veća i zbog toga zadržavamo visok nivo igre. Jedan trofej je lepa stvar, ali imamo još toga da ostvarimo i zbog toga nastavljamo da se borimo - rekao je Ta za "Asošiejted pres".

Leverkuzen nema poraz ove sezone u Bundesligi i pokušaće da postane jedina ekipa kojoj je to uspelo u istoriji takmičenja. Do kraja sezone ostalo je još četiri kola, a Bajer je ove sezone primio 20 golova u 30 utakmica u ligi.

- To nam znači jer to niko do sada nije uradio. Borimo se iako smo već osvojili titulu. Ali to je sada naš izazov za koji igramo i zbog toga želimo da zadržimo zamajac i nastavimo da pobeđujemo - rekao je Ta.

Ta je u Bajeru od 2015. godine i drugi je po stažu u ekipi. On je rekao da su se za to vreme očekivanja kluba promenila i da je trener Ćabi Alonso uneo takmičarski mentalitet, čak i na treningu i jak timski duh.

- On očekuje da pobedimo u svakoj utakmici, bez obzira protiv koga igramo. On nikada nije uplašen. On uvek želi pobedu i tako razmišlja - dodao je Ta.

Trener koji je osvojio Ligu šampiona i Svetsko prvenstvo može mnogo da pomogne igračima, a video snimci sa treninga, na kome se vidi kako Alonso učestvuje, često se dele na društvenim mrežama.

- On može da ti pokaže šta želi da vidi od tebe i zapravo ponekad je zaista impresivno koliko je i dalje dobar. Ne želim da oduzimam od njegovog taktičkog razumevanja ili objašnjavanja ekipi na tabli ili takvim stvarima, pošto je on dobar i u tome, on je naravno Ćabi Alonso. On je bio veliki igrač, osvojio je sve. Ako vam nešto objasni i onda vam pokaže, to je drugačije od trenera koji nikada nije igrao u klubu - rekao je Ta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)