PARTIZAN U TREĆEM PROLEĆNOM DERBIJU POTPUNO ZAKAZAO: Najlošije sačuvano za kraj

M. Bl.

25. 04. 2024. u 14:30

IZGUBIO je Partizan subotnji prvenstveni derbi uz mnogo kontroverzi, u martovskom koji je igran na istom mestu rezultat je bio mnogo bolji od igre, a u poslednjem ovosezonskom okršaju sa najvećim rivalom, u polufinalu Kupa Srbije, sve je bilo daleko od nivoa velikana iz Humske.

ПАРТИЗАН У ТРЕЋЕМ ПРОЛЕЋНОМ ДЕРБИЈУ ПОТПУНО ЗАКАЗАО: Најлошије сачувано за крај

FOTO: FK Crvena zvezda

Igra, želja, borba i na kraju konačan rezultat definitivno su dali potvrdu da je treći prolećni derbi predstavljao najbleđe izdanje Duljajevog tima.

Najlošije je Partizan sačuvao za kraj i pored činjenice da su u prethodna dva duela momci u crno-belim dresovima videli, pa i pokazali da mogu da pariraju značajno skupljem i kvalitetnijem timu Crvene zvezde. Ono što je zajedničko za svaki od ta tri duela je da je odbrana kluba iz Humske nijednom nije položila ispit, osim golmana Jovanovića i Krunića, koji su svoj deo posla obavili izuzetno. U martu i pre nekoliko dana golmani su uspeli da anuliraju "promaju" koja je konstantno duvala ispred njih, dok su u sredu praktično prve dve lopte završile iza Jovanovićevih leđa i tu je svaka priča o uzbudljivom i egal derbiju završena.

Neverovatno zvuči podatak da je Partizan u Superligi šest kola pre kraja primio već 38 golova, a da se u jednoj od najgorih sezona kluba, prošle godine, na kraju (posle 37 kola) zaustavio na brojci od 34 primljena gola. Pritom, nikako ne bi trebalo zaboraviti podatak da su u svakom od tri prolećna derbija na Zvezdinom stadionu golmani bili najsvetlije tačke u timu koji sa klupe predvodi Igor Duljaj.

Uporno forsiranje iste defanzivne četvorke od strane šefa struke tokom cele sezone navodi na pitanje da li su Miličić, Medina, Saničanin i Filipović kao alternative toliko lošiji od standardnih odbrambenih igrača ili je vera u njihovo "buđenje" jača. Bilo kako bilo jasno je da bez bilo kakvih izmena ekipa pati jer ofanzivni deo tima ni približno ne može da produkuje koliko pozadi mogu da budu "širom otvorene kapije" ka Jovanoviću.

Do kraja još jedne sezone bez osvojenog pehara je ostalo još šest prvenstvenih rundi. Snovi o tituli su završeni praktično i plej-ofa, a u nedelju će crno-beli morati da budu na maksimumu maksimuma protiv TSC kako u finišu pod znak pitanja ne bi došlo i drugo mesto, odnosno kvalifikacije za Ligu šampiona.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)