"NIKADA NE NAPUŠTAM BOJNO POLJE!" Albert Nađ o burnom večitom derbiju na Marakani

Александар Илић
Aleksandar Ilić

20. 04. 2024. u 21:57

FUDBALERI Partizana poraženi su u 173. večitom derbiju od Crvene zvezde 3:2 i tako ostali na deset bodova minusa u odnosu na prvoplasirane crveno-belke .

НИКАДА НЕ НАПУШТАМ БОЈНО ПОЉЕ! Алберт Нађ о бурном вечитом дербију на Маракани

Stanojević i Nađ Foto N. Skenderija

Na konferenciji za medije posle meča trener crno-belih na ovom meču Albert Nađ je prokomentarisao samu utakmicu.

- Želim da čestitam Zvezdi na pobedi. mislim da je bio dosta intereantan derbi. Zvezda je iskoristila svoje šanse, imali su još neke. Mi smo odigrali dosta dobro, u odlučujućim momentima nismo bili skoncentrisani, ali ovo je ipak već daleka prošlost i spremamo se za narednu utakmicu.

Govorio je o zdravstvenim problemima sa kojima se suočavao pred sam meč.

- Kada sam ovde onda sam dobro, trenutno sam dobro. Imali smo situaciji sa kamenom u bubregu, zbog toga sam došao u pola šest. Suvišno je da ponavljam o ljubavi protiv Paritzanu. Kada igraš protiv Zvezde ne treba neki specijalni motiv, to je uvek da dobiješ najvećeg rivala na njihovom stadionu. Pružili su (igrači) maksimum sigurno, na kraju izgleda da to nije bilo dovoljno da ne ostaneš neporažen.

Upitan je da prokomentariše saopštenje uprave crno-belih.

- Ne znam šta da kažem. Mi smo treneri i igrači, uprava je savim druga stvar. Nisam ni znao da je već izdato saopštenje.

Jedan od novinara upitao ga je da li je čuo navodno skandiranje navijača igračima da napuste tereb.

- Nikad ne napuštam bojno polje.

Njegove kolege su komunicirale sa Duljajem, prvim trenerom koji je zbog suspenzije propustio meč.

- Još se nismo čuli, imao je komunikaciju sa par mojih saradnika. Kada radiš dele se mišljenja, izvlačimo da bude što bolje za ekipu. Verovatno smo napravili neke greške, zato nismo dobili.

Nije želeo da komentariše suđenje.

- Preterujete sa tim, izgubio sam derbi  i to me mnogo više boli nego da li je sudija ovako ili onako.

Istakao je za Kovačevića da se greške dešavaju, potom je pohvalio Severinu i pomenuo Stjepanovića.

- Za mene tu pojedinac ne odlučuje. U ovom momentu je Severina već mnogo bitnih stvari odradio u defanzivnoj formaciji, vraćao se i pomagao Stojkoviću, imali smo tu neku tranziciju. Mislim da to može još više i bolje.

- Stjepa mali, svako dete voli da zaigra na derbiju, ili već želju da pobediš najvećeg rivala. I kada izgubiš moraš da stisneš ruku, da podneseš taj proaz, čestitaš i da sve uradiš da dobiješ naredni derbi.

Govorio je o razlozima manjeg poseda lopte.

- Da bi napadao moraš da se braniš, moraš da se odbraniš, a posle ti da iskoristiš bilo koju situciju da ih ugrozio. Čitao samo posle utakmice Siti - Real da li je to genijalnost, jednostavno moraš da se adaptiraš. Ja bih nekada postavio i Kineski zid da bih postigao rezultat. Evo Anćeloti igra polufinale, Gvardiola je ispao u četvrtfinalu sa milijardama u džepu.

Na kraju je rekao da može i mora bolje.

- Uvek možeš i mora da bude bolje i ne u ovoj nego sve utakmice koje imaš. Naravno da je derbi specifična utakmica, emocija proradie, pogotovo kod onih koji su poniikli u Partizanu. Ranijih godina kada se igralo jednom u tri, četiri meseca teško ti pada dok ne dođe novi meč, i onda na kraju krajeva svi smo mi drugari i naravno da peckanja tu postoje. Moramo da trpimno do srede.

Bonus video: Početak velike tuče navijača pred 173. večiti derbi i brza reakcija policije

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)