LUDNICA U LIGI ŠAMPIONA: Real se osvetio šampionu Evrope, neverovatan meč u Mančesteru

Александар Илић
Aleksandar Ilić

17. 04. 2024. u 23:49

FUDBALERI Mančester sitija dočekali su Real Madrid, dok je Bajern Minhen u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona igrao protiv Arsenala. Ni produžeci nisu dali pobednika, meč je završen rezultatom 1:1, a poslednjeg polufinalistu dali su penali, gde se bolje snašao Real (3:4)

ЛУДНИЦА У ЛИГИ ШАМПИОНА: Реал се осветио шампиону Европе, невероватан меч у Манчестеру

FOTO: Tanjug/AP

Bajern je u Minhenu savladao ekipu Arsenala. Nakon 2:2 u Londonu, Bavarci su slavili 1:0 na Alijanc areni.

Dosta uzbudljivije bilo je u Mančesteru.

Real i Siti sz prvi meč završili rezultatom 3:3. Dosta se očekivalo i od revanš susreta, prštalo od fudbala jeste, a do poslednjeg trenutka bilo je dramatično.

Gledali su navijači na Etihadu jednu uzbudljivu utakmicu. Nakon prošlogodišnjih 4:0 za domaćina, Španci su došli sa namerom da se osvete. Bilo je to jasno već u 12. minutu kada je Real došao do vođstva.

Odlično je Belingem primio loptu na sredini terena, prosledio je dalje, da bi na kraju ona došla do Vinisijusa. Brazilac je proigrao Rodriga koji je isprva pogodio Edersona, ali mu se lopta odbila na nogu, iz druge šanse nije imao prava na grešku.

Već od narednog napada imao je Siti inicijativu. Pretio, nekoliko puta preko Kevina de Brujnea, a najbolju šansu u 19. minutu imao je Erling Haland pogodivši prečku.

Nisu građani odustajali do poluvremena, a Andrej Lunin pokazao je zavidan kvalitet, te da nije slučajno čuvar mreže "kraljevskog kluba".

FOTO: Tanjug/AP

Pritisak od starta drugog dela meča domaćina. U nekoliko situacija Lunin se našao na velikim iskušenjima, a već u 51. minutu nesmotrenost Naća mogla je mnogo da košta goste. Uspeo je vezista Reala da predribla svog golmana i umalo pošalje loptu u mrežu, iskupio se u presudnom trenutku.

Engleski predstavnik nije odustajao, pretio je Džek Griliš u 70. minutu, nije bilo lako, ali je golman Reala ukrotio loptu.

Slomio je Siti otpor Reala u 76. minutu. Pritiskao je domaćin i dočekao grešku rivala. Doku je ubacio loptu, nespretno je reagovao Antonio Ridiger i na nogu bacio loptu Belgijancu koji je lako zatresao mrežu.

Mogao je De Brujne da izraste u velikog heroja meča. Prvo je šutirao kraj gola, potom u 82. minutu promašio zicer. Šutirao je preko gola golmana gostiju.

Nudio se Real domaćinu do kraja meča, ali nije sreća bila naklonjena momcima u plavim dresovima, De Brujne se propisno ispromašivao, tako da je duel ušao u produžetke.

Produžeci

Održavali su momci u plavim dresovima intenzitet i u dodatnom periodu. Pokušavali da ugroze gol gostiju, a povreda Vinisijusa u 100. minutu zabrinula je navijače gostiju.

Zanimljivo je da je do kraja prvog produžetka Siti izveo 17 kornera, a Real tek jedan.

Nedugo nakon njega Ridiger je imao priliku da matira Edersona, bio je Nemac zaboravljen u petercu rivala, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

Živnuo je u drugom produžetku Real. Vaskez je u 111. minutu šutirao sa ivice šesnaesterca, preko gola Edersona.

Delovalo je da su oba tima zadovoljna i da će svoju sreću tražiti na penal ruletu.

Penal serija 3:4

Prva serija: Hulijan Alvarez bio je siguran za Siti. / Luka Modrić bio je neprecizan, skinuo je šut Ederson.

Druga serija: Bernardo Silva je šutirao ležerno pravo u Lunina, posred gola. / Džud Belingem bio je siguran.

Treća serija: Mateo Kovačić je izveo, a Lunin odbranio. / Lukas Vaskez imao je priliku da realu donese prednost, iskoristio ju je.

Četvrta serija: Fil Foden je sigurno izveo penal. / Načo je lagano poslao Edersona u jednu, a loptu u drugu stranu.

Peta serija: Ederson je za Siti izveo udarac sa bele tačke, bio je precizan.  / Antonio Ridiger je Real Madrid odveo u polufinale Lige šampiona.

BONUS VIDEO: Kosovo je Srbija: Ovo su "delije" uradile na meču Siti - Zvezda

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)