NIKAD LUĐA LIGA ŠAMPIONA! Jedanaest golova u dva revanša, neverovatan fudbal u četvrtfinalu! (VIDEO)

Novosti online

16. 04. 2024. u 23:03

U utorak uveče postala su poznata prva dva učesnika polufinala UEFA Lige šampiona u fudbalu, a rezultati su, koliko zanimljivi, toliko i plod nestvarnih revanša.

НИКАД ЛУЂА ЛИГА ШАМПИОНА! Једанаест голова у два реванша, невероватан фудбал у четвртфиналу! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, u prvim mečevima, pre sedam dana, Barselona je kao gost pobedila Pari Sen Žermen sa 2:3, a Atletiko u Madridu sa 2:1 Borusiju iz Dortmunda.

Timovi koji su tada poraženi, prošli su dalje: PSŽ je kao gost nokautirao Barsu sa 1:4, a Borusija u, takođe "ludom" meču, eliminisala madridske "jorgandžije" pobedom od 4:2 u revanšu i prvi put od 2013. našla se među četiri najbolja tima.

Barselona "pocrvenela", a otpisani "sveci" nastavljaju san o evro-tituli


Posle trijumfa u Parizu, a onda i vrlo ranog vođstva kada je Rafinja dao gol za 1:0 posle odličnog prodora Jamala pored Nunja Mendeša (VIDEO), činilo se da je već tada, u 12. minutu, Barselona obezbedila prolazak dalje.


Imala je ukupnih 4:2 i ništa pred 50.309 gledalaca na Olimpijskom stadionu nije ukazivalo da će biti drugačije.


Ali...


U 29. minutu Barsin Arauho je napravio ključan potez - direktan crveni karton je dobio jer je kao poslednji igrač odbrane napravio prekršaj na rubu kaznenog prostora).
A kazne za to su počele da se ređaju kako je vreme odmicalo.


Najpre je Dembele poravnao na 1:1 snažnim udarcem u 40. minutu (VIDEO).


Potom je Pari Sen Žermen već na početku drugog poluvremena, u 54. minutu, poveo jer niko od igrača Barse nije izašao pred Vitinju posle "skraćenog kornera" i potonjeg šuta sa distance (VIDEO).


Zatim je trener Barselone, Ćavi, isključen jer je, nazadovoljan suđenjem Rumuna Kovača, šutirao reklame pokraj igrališta (VIDEO) u 56. minutu.


Pet minuta kasnije Kilijan Mbape je iskoristio penal za 1:3 (VIDEO).


A onda, u 89, iz trećeg pokušaja PSŽ-a u kontri, Mbape postavio i konačnih 1:4 (VIDEO) za slavlje "svetaca" i glavobolje u Barseloni. Ko zna, ako pređe u Real, možda je ovo samo početak njegovog maltretman slavnog kluba kojim se diči španska provincija Katalonija...


Ludi meč u Dortmundu: Daćete nam tri puta po dva gola, za poneti!

Posle madridskih 2:1 za Atletiko, Borusija je bila svesna da mora da dva gola više od "jorgandžija" da bi prošla dalje (osim, naravno, minimalne razlike u njenu korist, koja bi značila produžetke, potom penale).

I, isprva je sve delovalo kao u bajci za "milionere":

U 34. minutu Brandt je dobio lob-dodavanje od Humelsa na levoj strani, pa iz "mrtvog ugla" pogodio mrežu Atletika za 1:0 (VIDEO).

Svega pet minuta kasnije semafor je pokazaivao 2:0, ponovo jer je poklekla desna strana odbrane Madriđana - Sabicer je svoju odličnu partiju tada krunisao dodavanjem petom za Matsena, a ovaj niskim udarcem u dalji, desni donji ugao, doneo 2:0 Borusiji (VIDEO).

Humels je potom, početkom drugog poluvremena, na kratko bio tragičar - postigao je autogol kojim je Atletiko prepolovio zaostatak (VIDEO), a već u 64. minutu Korea je, nakon što mu se lopta vratila posle jednog odbitka, doneo 2:2 (VIDEO) "jorgandžijama" koje su tako bile na korak od polufinala.

Međutim...

U razmaku od tri minuta, Borusija je nokautirala Madriđane.

Najpre je Nikolas Filkrug sjajno reagovao glavom i doneo nemačkom klubu 3:2 u revanšu, a 4:4 ukupno (VIDEO), da bi odmah potom, u 73. minutu, Marcel Sabicer levicom sa 15-ak metara pogodio donji desni ugao gola Atletika (VIDEO) za prolazak Borusije među četiri najbolja evropska kluba.

U sredu su na programu preostala dva revanša, a sastaju se Bajern Minhen - Arsenal (posle 2:2 u Londonu) i Mančester siti - Real Madrid (posle 3:3 u prestonici Španije).

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave