DULE SAVIĆ - SRPSKA ZVEZDA: Legendarni fudbaler promovisao svoju knjigu u Ruskom domu

N. Iljukić

16. 04. 2024. u 14:18

NA jučerašnji dan Dušan Savić je pre 50 godina potpisao svoj prvi i jedini ugovor sa Crvenom zvezdom. Na njemu je pisalo da će u ovom klubu da igra deset godina. Simbolike radi, na obeležavanju ovog zanimljivog jubileja legendarni fudbaler crveno-belih je u Ruskom domu u Beogradu organizovao sjajnu promociju knjige pod svojim imenom koju je kao dugogodišnji hroničar, prijatelj i poštovalac potpisao autor Aleksandar Apostolovski.

ДУЛЕ САВИЋ - СРПСКА ЗВЕЗДА: Легендарни фудбалер промовисао своју књигу у Руском дому

FOTO: N. Skenderija

Osim glavnog junaka ove jedinstvene knjige, pune sećanja u slici i reči, ljubavi i pobeda, o Duletu Saviću su govorili još i autor Apostolovski, istoričar Aleksandar Raković i reditelj Dragoslav Bokan, a voditelj programa je bio profesor Nenad Gugl.

-Dušan Savić je najlepši gol u karijeri postigao protiv Arsenala u Londonu. Postao je internacionalna fudbalska legenda , neka vrsta rokenrol zvezde svog doba. Ali i takav je bio ubeđen da se zemlja vrsti oko ose koja prolazi kroz njegov rodni Ub - rekao je između ostalog Aleksandar Apostolovski, dok je istoričar Aleksandar Raković osvežio svoja dečačka sećanja na ono šta su Dule Savić i Zvezda značilo njemu i milionima sličnih.

Reditelj i decenijski prijatelj porodice Savić, Dragoslav Bokan je Duleta “oslikao” kao srpskog viteza, ne samo fudbalskog.

-Svaka nacija ima nekog svog plemenitog, lepog i hrabrog junaka. Dule Savić je postao legenda kluba za koji ne navijam, jer mi je miliji crno-beli dres. Ali, način na koji je on igrao dudbal i način na koji on voli Srbiju i Zvezdu je ustvari dokaz da je on pravi srpski vitez. Uostalom, hvala mu i što je plemenit i dobar čovek - rekao je Bokan.

Svoja sećanja i slike iz prošlosti na kraju je sa gostima na promociji svoje knjige podelio i Dule Savić.

-Ispostavlja se da ja Cevenoj zvezdi igram neprekidno baš ovih 50 godina. Ovom klubu sam poklonio svoje najlepše godine i mi ne bismo bili u predivnom Ruskom donu da nije bilo mojih saigrača , ali i legendi kojima sam se divio na svojim pičecima - rekao je Savić dok su ga iz publike slušali Matija Bećković, Dragan Džajić, Zoran Slavnić, supruga Marina, sin Vujadin i mnogi drugi u prepunoj sali.

Na kraju, upitan da kaže, šta je ta njega Crvena zvezda, Dule Savić je duboko uzdahnuo i posle sve sekunde pauze izgovorio:

- Bog na nebu, Zvezda na zemlji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave