ISTORIJA FUDBALA JE ISPISANA! Bajer iz Leverkuzena je prvi put šampion Nemačke - Ćabi Alonso je izveo čudo, ceo grad slavi!

Novosti online

14. 04. 2024. u 19:21

Prvi put u 119 godina dugoj istoriji kluba Bajer iz Leverkuzena je postao prvak Nemačke u fudbalu.

ИСТОРИЈА ФУДБАЛА ЈЕ ИСПИСАНА! Бајер из Леверкузена је први пут шампион Немачке - Ћаби Алонсо је извео чудо, цео град слави!

FOTO: Tanjug/AP

Čudesnu sezonu, sa španskim stručnjakom Ćabijem Alonsom na čelu, "farmaceuti" su krunisali pobedom koja im je donela nenadoknadivu prednost u odnosu na konkurente pred poslednjih pet bundesligaških kola.


Naime, Bajer je na krcatoj Bajareni, u 29. prvenstvenojo rundi savladao Verder iz Bremena sa 5:0 i tako došao do 79 bodova, čak 16 više od Bajerna i Štutgarta koji trenutno dele drugu poziciju.


Alonsova ekipa, koja je brojne uspehe ove sezone ostvarila uz golove u sudijskoj nadoknadi vremena, istorijsku titulu je obezbedila a da nije ni jednom izgubila u aktuelnom izdanju Bundeslige - trenutno ima 25 pobeda i četiri remija. Dosadašnji najveći domaćip uspesi ovog kluba iz Leverkuzena bili su pet puta drugo mesto u prvenstvu (sve u periodu 1997. - 2011.), kao i osvajanje Kupa Nemačke 1993, dok je na međunarodnoj sceni Bajer osvojio Kup UEFA 1988. godine, a u finalu Lige šampiona igrao 2002. (i izgubio od Reala sa 1:2, u golove Raula i Zidana za "kraljeviće" a Lusija za nemački klub).


Do istorijske titule su, uz Alonsa, "farmaceute" vodila dva golmana - Finac Hradecki je branio u prvenstvu a Čeh Kovar na međunarodnoj sceni i u Kupu, Jonatan Tah i Aleks Grimaldi su bili "neizbežni" članovi odbrane, Granit Džaka i Florijan Virc u veznom redu (Virc je dao i 16 golova, tri na meču sa Verderom iako je ušao u igru tek u drugom poluvremenu), a u napadu su blistali Viktor Bonifaće i Patrik Šik.

Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)