SRPSKI DVOJAC UNIŠTIO RONALDA: Dugo bez titule, a penzija se bliži

Novosti online

09. 04. 2024. u 19:10

Čuveni fudbaler, Kristijano Ronaldo došao je u Saudijsku Arabiju i ekipu Al Nasr početkom 2023. godine sa velikim očekivanjima i odmah je postavio najveće ciljeve - osvajanje svake moguće titule.

СРПСКИ ДВОЈАЦ УНИШТИО РОНАЛДА: Дуго без титуле, а пензија се ближи

FOTO: Tanjug/AP

Ipak, Portugalac je samo jednom od januara prethodne godine podigao trofej (Kup arapskih klubova), a Srbi, napadač Aleksandar Mitrović i vezista Sergej Milinković-Savić, prete da ga zaustave u svakom takmičenju do kraja sezone.

Al Hilal, za koji nastupaju srpski reprezentativci, trenutno se nalazi na prvom mestu domaćeg šampionata sa 77 bodova, od maksimalnih 81.

FOTO: Profimedia

Iza njih je Ronaldov Al Nasr sa 65 bodova, dok Al Ahli zauzima treće mesto (52 bodova). Do kraja prvenstva ostalo je samo sedam kola i potrebno je pravo čudo kako bi Al Hilal ispustio titulu.

Dodatna so na ranu Kristijana Ronalda jeste ispadanje njegovog tima iz Superkupa Saudijske Arabije. Izbacio ih je upravo Al Hilal pobedom u polufinalu 2:1.

Ponovo je blistao Milinković-Savić, dok je prilično besan bio Ronaldo. Sergej je poneo epitet igrača utakmice, a upisao je asistenciju za gol koji je postigao Salem Al Davsari u 61. minutu.

Drugi gol za Al-Hilal došao je u 72. minutu, a pogodio je Malkom na asistenciju Majkla. Gol Sadio Manea u 99. minutu nije bio dovoljan Al Nasru za povratak u meč.

Posebno ljut na suđenje bio je Ronaldo, prvi žuti karton je zaradio u nadoknadi prvog poluvremena, da bi u drugom dobio crveni karton.

Konstantno je prigovarao sudiji i sve je kulminiralo u 86. minutu kada je i isključen sa utakmice. Portugalac je zatim besno gestikulirao i imitirao kao da će baciti loptu na njega.

FOTO: Profimedia

Ironično je aplaudirao svima na stadionu kada je izlazio sa terena, a navijačima se to nije svidelo.

Iako Mitrović nije igrao na ovom meču zbog povrede, Al Hilal je uspeo da trijumfuje i ponovo zagorča život Ronaldu.

Ispao je Al Nasr i u azijskoj Ligi šampiona, te će im jedina prilika za trofej biti u Kraljevom kupu, ali i tamo će potencijalno morati da pređu preko Srba u Al Hilalu.

Polufinale će igrati protiv Al Kalidža, dok bi u finalu mogli da se sastanu sa Al Hilalom ili Al Itihadom.

Jedini plus koji iz cele situacije Ronaldo može da uzme jeste to što je još uvek na prvom mestu liste strelaca domaćeg prvenstva.

Portugalac na svom kontu ima 29 golova, dok je Mitrović stao na 22 zbog povrede. 

BONUS VIDEO Dragan Stojković Piksi otvorio teren u Nišu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave