MITAR DESET MEČEVA NA TRIBINAMA: Najbolji srpski fudbaler počinje lečenje zadnje lože

N. Iljukić

02. 04. 2024. u 21:29

VEST koja se čekala najmanje dva dana i dve noći stigla je iz ordinacije Al Hilala u kojoj glavnu reč vodi tandem španskih doktora. Aleksandar Mitrović ima rupturu mišića zadnje lože i pauziraće u najboljem slučaju šest nedelja.

МИТАР ДЕСЕТ МЕЧЕВА НА ТРИБИНАМА: Најбољи српски фудбалер почиње лечење задње ложе

Foto: Printscreen / Al Hilal

Informacija koja je prilično uznemirila navijače lidera saudijskog prvenstva i glavnog kandidata za titulu, ali izgleda mnogo više navijače fudbalske reprezentacije Srbije i selektora Draga Stojkovića. Prvi centarfor "orlova" i najbolji strelac u istoriji svih naših reprezentacija kreće sa oporavkom koji će trajati u najboljem slučaju do 13. maja. To praktično znači da će Mitrović, prema prvim prognozama doktora Huana Himeneza i Huana Penje, propustiti šest utakmica domaće lige, jedan meč Super Kupa Saudijske Artabije (sledećeg ponedeljka protiv Ronaldovog Nasra), dva meča Azijske Lige šampiona i jedan meč u Kupu kralja.

Sve u svemu, Mitrović propušta najmnanje desenjt utakmica za Hilal, ali navijače u Srbiji mnogo više brine da li će se vanserijski centarfor naći na okupljanju i prozivci selektora Stojkovića krajem maja u Staroj Pazovi.

Mitrovićeva povreda zadnje lože i muke sa leđnim mišićima koje ima Dušan Vlahović samo bude frustracije od pre godinu i po dana kada su obojica napadača Srbije praktično nezalečenih povreda otputovali na Svetsko prvenstvo u Katar. I tako roviti bili od male koristi u porazima od Brazila i Švajcarske i u remiju sa Kamerunom.

Najmanje deset dana strogog mirovanja je sada pred Mitrovićem, jer mišić zadnje lože mora da se zaleči. Terapije modernim medicinskim tretmanima se podrazumevaju u "svemirskoj" ordinaciji Hilala u Rijadu, ali pitanje je koliko će Mitroviću biti potrebno vremena da se vrati na treninge i rad sa loptom i da njegov golgeterski instinkt ponovo proradi na pravi način.

Kako stvari trenutno stoje, za Mitrovića je skoro pa završena sezona u Hilalu, svi u klubu se nadaju da će on biti deo šampionskog slavlja posle poslednjeg prvenstvenoog kola koje se igra 27. maja. Jer, u dosadašnjih 35 nastupa za Hilal (22 prvenstvena, 10 u Azijskoj LŠ i 3 u Kupu) Mitrović je bez ikakve sumnje najzaslužniji za sve trijumfe ekipe.

Utakmice koje propušta Mitrović

6 - prvenstvo S. Arabije

2 - Azijska LŠ

1 - Superkup

1 - Kup kralja

Utakmice Srbije do EP

4.6. Austrija - Srbija

8.6. Švedska - Srbija

Utakmice na EP

16.6. Srbija - Engleska

20.6. Srbija - Slovenija

25.6. Srbija - Danska

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave