MITROVIĆ I "ORLOVI" U ČEKAONICI: Povreda srpskog golgetera sve više brine navijače Srbije

N. Iljukić

01. 04. 2024. u 15:04

LOŠE vesti za navijače fudbalske reprezentacije Srbije i Hilala stižu iz Saudijske Arabije. Osim što je ovaj klub u poslednjeih nekoliko meseci vodio trku za šampiona države, od pre tri dana počela je i trka sa vremenom da najbolji strelac tima, ali i najbolji golgeter u istoriji svih načih nacionalnih timova dobije bilo kakvu vest o težini povrede zadnje lože.

МИТРОВИЋ И ОРЛОВИ У ЧЕКАОНИЦИ: Повреда српског голгетера све више брине навијаче Србије

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Aleksandar Mitrović je dao dva pogotka u gradskom derbiju Al Šababu, ali već u 34. minutu je morao da napusti teren. Već na prvi pogled je bilo jasno da sve to ne izgleda dobro, a prve prognoze su takođe uznemirujuće. Mitrović je već tri dana pod nadzorom klupskih lekara. Saudijci su i u ovom sektoru kluba vodili računa da angažuju vrhunske stručnjake, pa o zdravlju igrača Hilala brinu španski doktori Huan Hoze Himenez i Huan Penja koji će Mitrovića detaljno za snime ultrazvukom, pa magnetnom rezonancom.

Prema prvim informacijama Mitroviću je napukao, stručno rečeno biceps femoris, odnosno jedan od glavnih mišića zadnje lože. "Novostima" je nekoliko srpskih medicinskih stručnjaka potvrdilo da u najlakšem obliku ove povrede Mitroviću sledi pauza od najmanje dve nedelje. U tom periodu preporučeno je strogo mirovanje dok mišić ne zaraste, a onda se počinje sa lakšim treninzima bez lopte.

Svi navijači naše reprezentacije, ali i u stručnom štabu "orlova" se nadaju ovom scenariju. Međutim, nekoliko saudijskih medija se poziva na izvore direktno iz Mitrovićevog kluba, gde postoji bojazan da je reprezentativac Srbije doživeo teži oblik povredem odnosno rupturu (kidanje) tetive koja je najvitaliniji deo mišića zadnje lože. U tom slučaju srpskom fudbalskom asu bi predstojala pauza od najmanje šest nedelja, moguće čak i hirurški zahvat, pa period rehabilitacije od još nekoliko nedelja i oprezan povratak u trenažni proces i na teren.

Sve ovo rađa bojazan da bi Mitrović ne bi mogao u potpunosti da se oporavi za predstojeće Prvenstvo Evrope u Nemačkoj na kojem "orlove" 16. juna u Gelzenkirhenu čeka Engleska, pa 20. juna Slovenija i 25. juna Danska. Pre toga Srbiju čekaju i dve prijateljske utakmice, 4. juna sa Austrijom u Beču i 8. juna sa Švedskom u Stokholmu.

Za sada je Aleksandar Mitrović u ordinaciji kod lekara Al Hilala. Figurativno rečeno, najviše njega, pa i ostale ljude muči taj boravak u "čekaonici", jer od ishoda vesti iz Rijada zavisi i raspoloženje u selekciji Srbije koja bi i na drugo uzastopno veliko takmičenje mogla da krene sa nedovoljno spremnim prvim asom.

Podsetimo, Aleksandar Mitrović je pre odlaska na Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru imao nezalečenu povredu skočnog zgloba. Selektor Stojković nije mogao da računa ni na potpuno spremnog Dušana Vlahovića, pa su se "orlovi" proveli onako kako su se proveli u porazima od Brazila (2:0) i Švajcarske (2:1) i u remiju sa Kamerunom (3:3).

Nikada ne odustaje

KOLIKO je Aleksandar Mitrović posebna vrsta profesionalca i fudbalskog fanatika dovoljno govre najmanje dva detalja iz njegove prethodne karijere. Dok je 2016. godine nosio dres Njukasla, u meču 31. kola 20. marta je doneo remi svom timu u meču sa Sanderlendom (1:1), ali je pred kraj meča u duelu sa protivničkim štoperom doživeo klasičan nokaut. Nekoliko trenutaka je bio bez sveti, ali je dugo odbijao da izađe sa terena iako su lekari bili izričiti u svojoj nameri da ga Rafa Benitez zameni. Tek posle kratke prepirke sa trenerom Mitrović je ipak otišao na klupu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?