"DELIJE" DIGLE GLAS: "Ne uvlačite nas u političku kampanju! Ne mešamo se u predstojeće lokalne izbore, ali ako se ovako nastavi..."

Novosti online

22. 03. 2024. u 15:52

Najvatreniji navijači Crvene zvezde, organizovani u grupu "Delije sever", oglasili su se nesvakidašnjim saopšenjem za javnost a povodom optužbi pojedinih opozicionih aktivista na njihov račun da se mešaju u izvođenje radova na stadionu "Rajko Mitić". To su ocenili kao pokušaj njihovog uvlačenja u političke intrige, sa kojima ne žele da imaju ništa.

ДЕЛИЈЕ ДИГЛЕ ГЛАС: Не увлачите нас у политичку кампању! Не мешамо се у предстојеће локалне изборе, али ако се овако настави...

FOTO: FK Crvena zvezda

U saopštenju se navodi sledeće:

"Godinama unazad uglavnom smo ćutali na razne optužbe, laži i neistine na naš račun. Sve češći napadi, pokušaji da nas uvuku u politička prepiranja, povećan uticaj medija i mreža na nezrelu svest dobrog dela našeg naroda, tera nas da sve manje ćutimo. Imali smo priliku da čujemo neki snimak razgovora dvojice političara gde se pominju navijači u vezi sa nekim navodnim pokušajem pomoći države u radovima na našem stadionu. Odmah zatim i razne tekstove pojedinih portala sa tumačenjem tog istog razgovora. 

Želeli bismo da podsetimo javnost da mi kao Delije Sever imamo određeni broj predstavnika u organima skupštine našeg fudbalskog kluba, a da unutar skupštine postoje razni odbori. U to vreme postojali su neformalni a ubrzo nakon toga i zvanični odbori sastavljeni od članova skupštine kluba (u nekim od njih smo i mi deo). Nekada smo pokušavali da pratimo finansijske troškove ali smo shvatili da smo nedorasli tome pa smo od toga odustali. Deo smo odbora za istoriju, i odbora za stadion (u najvećoj meri da se ne bi dešavalo nešto sa čime se ne slažemo).


Odbor za stadion je u okviru priče oko rekonstrukcije stadiona i poboljšanja uslova na njemu, odlučio da je jedan od prioriteta taj potporni zid o kojem je bilo reči jer se time sprečava urušavanje severne tribine i omogućava rekonstrukcija dela ispred severne tribine. U tom smislu, kroz pomenuti odbor inicijativa je išla i od strane navijača, a klub je već u svom saopštenju objasnio sve drugo u vezi sa ovom temom. 

Uz sve navedeno hteli bismo i da naglasimo da smo učestvovali kao volonteri u pomoći klubu u raznim radovima na našem stadionu (dakle bez ikakve nadoknade) i apsolutno se nismo mešali ni u izbor izvođača. Trudićemo se da učestvujemo i dalje koliko to bude moguće jer nam je čast da budemo deo svega toga.

Apelujemo na 'novinare' da nas ne koriste u političke svrhe, da nas ne uvlače u političke igre i kampanje! Da ne pokušavaju da pritiscima dobiju ono što žele jer smo dovoljno svesni i stabilni da prepoznamo sve zlonamerne pokušaje. Ne želimo da se mešamo u političku kampanju i predstojeće lokalne i beogradske izbore ali ako se ovako nastavi upotrebićemo sva sredstva u borbi protiv onih koji nas u kampanju uvlače i koji nam ne žele dobro. Bili oni sa jedne, druge ili pete strane", ističe se u saopštenju "delija".


Bonus video: Kad je u halu ušao vojni orkestar, i "delije" i "grobari" zagrmeli kao jedan!
 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)