POKAZAO POŠTOVANJE: Mladi as Čukaričkog se posle dva gola setio dvojice idola

N. I.

14. 03. 2024. u 13:51

JEDNO sjajno fudbalsko popodne učinio je događajem za pamćenje Luka Adžić. Ovaj 25-godišnji vezista Čukaričkog je sa dva majstorska gola doneo, naizgled, vredan kapital od 2:0 svom timu u duelu protiv Spartaka, pre dva dana na Banovom brdu. I oba gola dao je direktno iz kornera, čime je ušao u istoriju srpskog, najverovatnije i evropskog fudbala.

ПОКАЗАО ПОШТОВАЊЕ: Млади ас Чукаричког се после два гола сетио двојице идола

FOTO: M. Vukadinović

Međutim, ni ove dve bravure nisu bile dovoljno da "brđani" uknjiže "već viđenu" pobedu. Gosti iz Subotice su se trgli i golovima u 55. i 81. minutu anulirali Adžićeve bravure iz 29. i 51. minuta.

- Radimo ovakve stvari često na treninzima. Golovi, dakle, nisu rezultat nekog spleta okolnosti ili slučajnosti. Oba su rezultat nečega što se radi često. Prva lopta je išla na bližu, druga na dalju stativu. Ideja je da neko od saigrača bude tu i sprovede je u mrežu. Ipak, obe su završile direktno u golu i stvarno sam srećan zbog toga. Nažalost, nismo sačuvali prednost i gosti su otišli kući sa slađim bodom - kaže Adžić.

Ne krije sjajni fudbaler da je imao i posebnu inspiraciju kod svojih majstorija.

- Naš kapiten Marko Docić mi je zaista bio prava inspiracija. Prošle godine u finalu Kupa Srbije je na onakav način dao gol Zvezdi. To mi je odmah palo na pamet već kod vodećeg gola - priznao je Adžić.

Mađutim, u mislima su mu još dvojica fudbalskih majstora.

- Nekada su Dejan Rambo Petković i aktuelni selektor Dragan Stojković znali da postižu golove iz kornera. Piksijev gol u derbiju se verovatno najduže pamti i prepričava. Voleo bih da se i ova moja dva pogotka protiv Spartaka, takođe, pamte. Stojković je jedan od najboljih igrača u istoriji našeg fudbala i drago mi je to što moji golovi protiv Spartaka bar malo podsećaju na njegove majstorije - zaključio je ponosno Adžić. n

Ništa nije izgubljeno

OD prošlogodišnjeg hita domaćeg fudbala do, trenutno, petog mesta na tabeli. Poraz u Lučanima, pa remi sa Spartakom pomutio je donekle evropske apetite Čukaričkog.

- Ništa još nije izgubljeno za nas. Ima dovoljno bodova u igri do kraja prvenstva. Nadam se da ćemo uskoro da se vratimo na pobednički kolosek - kaže Luka Adžić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)