GRCI U STRAHU! Hrvati dolaze u Solun, kad su bili u Atini, desio se užas

Novosti online

14. 03. 2024. u 09:41

Grčka policija je u stanju pripravnosti uoči današnje revanš utakmice osmine finala fudbalske Lige konferencija između solunskog PAOK-a i zagrebačkog Dinama.

ГРЦИ У СТРАХУ! Хрвати долазе у Солун, кад су били у Атини, десио се ужас

FOTO: EPA

Evropska fudbalska unija (Uefa) je obe utakmice okarakterisala kao visokorizične, posebno nakon onog što se dogodilo letos u Atini i ubistva navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa, piše danas agencija Hina.

Zato, kako navodi Hina, ne čudi odluka o zabrani gostujućih navijača i u Zagrebu i u Solunu. Prvi meč odigran u Zagrebu je protekao bez incidenata.

Policija je dobila naredbu da uhapsi sumnjive osobe pre ulaska u grad. Uefa je imenovala po dva službenika obezbeđenja na svakoj utakmici, a policijske službe Grčke i Hrvatske su se obavezale na saradnju sa odgovarajućim službama drugih balkanskih zemalja, posebno onih koje se graniče sa Grčkom.

Grčki mediji pišu da se poslednja dva dana sprovodi stroga pasoška kontrola na svim ulazima u zemlju i detaljna pretraga spiska putnika s krajnjim odredištem solunskog aerodroma "Makedonija".

Za sada nema informacija o ozbiljnijim indicijama o mogućim navijačkim incidentima u Solunu, ali je policija na oprezu. U gradu su pojačane mere bezbednosti, posebno oko stadiona Tumba gde su angažovane i specijalne jedinice policije.

PAOK je pozvao svoje navijače da se suzdrže od ponašanja koje bi moglo da dovede do kazne.

"Ne bacajmo predmete, ne koristimo laserske uređaje, ne palimo baklje i prskalice, ne dižimo transparente političkog ili rasističkog sadržaja. Kako smo saznali iz prve ruke, i najmanja nepravilnost će biti iskorišćena protiv nas, a ekipa nije ista bez vas na tribinama", poručio je solunski klub svojim pristalicama.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu