MA, KAKAV BRE MBAPE: Belingem neprikosnoven, nećete verovati ko mu pravi društvo na vrhu liste najboljih mladih igrača (FOTO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

12. 03. 2024. u 18:00

JUČE Kristijano Ronaldo protiv Lionela Mesija, danas Kilijan Mbape protiv Erlinga Holanda, a nova generacija već suvereno gazi svetom fudbala i ostavlja svoj trag iako su tek zgazili u punoletstvo.

МА, КАКАВ БРЕ МБАПЕ:  Белингем неприкосновен, нећете веровати ко му прави друштво на врху листе најбољих младих играча (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Najveći svetski klubovi jure trofeje, bore se za što bolje plasmane, mesta u evropskim takmičenjima, ali usput daju šansu mladim igračima koji će biti budućnost evropskog i svetskog fudbala, a koji, iako su golobradi mladići, prave razliku na terenu već danas.

Naime, nije vest da Kilijan Mbape postigne više desetina golova, odavno više to nije ni za Erlinga Holanda, a "Novosti" vam donose listu 10 mladih fudbalera mlađih od 21 godine koji već sada pomeraju granice evropskog fudbala.

FOTO: AP

Medijske stupce pune hvalospeve na račun igre Džuda Belingema, koji u sezoni ima do sada ukupan broj golova i asistencija - 19, ali mnoge bi moglo da iznenadi da sa identičnim učinkom mu na vrhu liste pravi Kol Palmer, fudbaler Čelsija.

Ruku na srce, treba uzeti u obzir da je Džud Belingam postigao osam pogodaka u Ligi šampiona, uz to odigrao je i manje utakmica, dok je Palmerov učinak vezan za domaće prvenstvo.

Kako god da se uzme, nema sumnje da je pred desetoricom sa liste svetla budućnost, a ako se po jutru dan poznaje, imaju priliku da budu nosioci svojih timova.

Učinak igrača mlađih od 21 godine (golovi i asistencije)

Kol Palmer / vezista - (Čelsi) - 19

Džud Belingam / vezista - (Real Madrid) - 19

Florijan Virc / krilo - (B. Leverkuzen) - 16

Savio / krilo (Đirona) - 15

Ćavi Simons / vezni - (Lajpcig) - 14

Džamal Musijala /vezni  - (Bajern) - 13

Maximilian Bier / napadač  - (Hofenhajm) - 13

Entoni Elanga / napadač - (Notingem Forest) - 12

Matijas Sule / krilo - (Frosinone) - 12

Niko Vilijams / napadač - (Atletik Bilbao) - 10

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!