"DEČKO, SMIRI SE": Legendarni as Reala savetuje nevaspitanog Brazilca

N. I.

07. 03. 2024. u 16:00

REAL Madrid se u stilu velikih klubova, koji imaju loše fudbalsko veče, domogao četvrtfiala Lige šampiona. Gol Vinisijusa Žuniora u finišu revanša sa Lajpcigom odveo je kraljevski klub korak bliže velikom finalu elitnog takmičenja u Londonu.

ДЕЧКО, СМИРИ СЕ: Легендарни ас Реала саветује неваспитаног Бразилца

FOTO: N. Paraušić

Ipak, detalj iz 54. minuta kada je Brazilac za nepsortski potez i udaranje rivala dobio samo žuti, umesto crvenog kartona, izazvao je reakcije kod gostujućeg tima, ali i pristalica Madriđana. Realno, italijanski arbitar Davide Masa je tada pomilovao krilnog napadača "kraljevića", a arbitri iz VAR sobe očigledno nisu hteli da se mnogo "mešaju u svoj posao", pa je Vinisijus ostao na terenu i samo 11 minuta posle icidenta golom presudio nemačkom timu.

No, legendarni as Reala Predrag Mijatović je bez dlake na jeziku kritikovao iritantne i nefudbalske poteze Vinisijusa Žuniora. Oni sve više iritiraju navijače protivničkih klubova.

- Dres Real Madrida ne trpi takvo ponašanje. Možda se u nekom drugom klubu to toleriše, ali u Realu ne. Savetovao bih ga da se smiri inače neće postati veliki igrač - rekao je Mijatović španskim novinarima odmah posle meča.

Bivši igrač Partizana je s ponosom nosio dres Madriđana od 1996. do 1999. godine, doneo im titulu šampiona i Superkup Španije, ali njavažniji potez bio je jedini gol za titulu prvaka Evrope 1998. godine. On je ostavio neizbrisiv trag u Realu, ponašanjem na terenu i van njega.

- Vinisijus je jedinstven igrač, sposoban da pravi razliku na terenu i zaslužuje veliko poštovanje. Ide ka tome da bude veliki igrač, ali svi mu savetuju da promeni ponašanje. Ponekad saigrači moraju da se ophode prema njemu kao da je dete. Mora da promeni mnogo toga, da napravi radikalnu promenu u svom ponašanju, inače će sve dobro što uradi u fudbalu upropastiti na drugi način - upozorio je Mijatović.

Nepoštovanje

KAPITEN Lajpciga Vili Orban, kojeg je Vinisijus Žunior u 54. minutu uhvatio sa obe ruke za vrat i oborio ga na zemlju i za taj potez dobio samo žuti karton, bio je jasan posle meča u Madridu.

- Sudija nije imao hrabrosti da spusti na mesto takvog igrača kakav je Vinisijus. Zgrabio me je za vrat sa obe ruke, to je nepoštovanje - rekao je Orban.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!