SRBIJA NE MORA DA IGRA PROTIV UKRAJINE - ZA SADA: FSS dobio vesti iz UEFA

Novosti online

05. 03. 2024. u 14:09

U sedištu UEFA održan je žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu u konkurenciji dama.

СРБИЈА НЕ МОРА ДА ИГРА ПРОТИВ УКРАЈИНЕ - ЗА САДА: ФСС добио вести из УЕФА

EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Iako je, zbog sastava šešira, postojala mogućnost da naše fudbalerke u grupi igraju dvaput protiv Ukrajine, volja žreba bila je drugačija.

Naime, protivnici ženske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Švajcarskoj 2025. godine su, u okviru grupe B, Škotska, Slovačka i Izrael.

Sistem takmičenje u kvalifikacijama - Srbija može samo kroz baraž na EURO 2025

Imajući u vidu da je Srbija u "B" diviziji, poput ostalih tamošnjih učesnika ni naša reprezentacija ne može direktno da se plasira na šampionat Evrope posle šest mečeva u grupi. To je omogućeno za osam ekipa iz "A" divizije (po dve najbolje iz četiri grupe), kao i domaćina Švajcarsku (koja se nadmeće u nižem rangu, ali je automatski učesnik završnog turnira).

Po okončanju grupne faze, održaće se dve runde doigravanja, i to "kroz dve staze" (u poslednja tri meseca ove godine).

U prvoj "stazi" ukrstiće se, s jedne strane, trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi iz divizije "A" sa timovima koji budu na prva dva mesta u grupama divizije "C".

Što se Srbije tiče, ona će stremeti da se domogne druge "staze". U njoj će četiri pobednika grupa iz "B" divizije i dve najbolje drugoplasirane selekcije biti nosioci, a njihovi rivali će biti preostale drugoplasirane ekipe i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Pobednici tih šest duela idu u drugu rundu baraža.

Tada će se oni združiti sa osam pobednika iz "prve staze", pa će se u tom završnom razigravanju odrediti kojih je to preostalih devet nacionalnih selekcija koje idu na šampionat Evrope za fudbalerke..

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)