FIL FODEN MAJSTORIJAMA REŠIO DERBI MANČESTERA: Junajted fantastičnim golom poveo, Siti na kraju uzeo ceo plen (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

03. 03. 2024. u 18:28

VELIKI derbi u 27. kolu Premijer lige odigrali su na "Etihadu" Mančester siti i Mančester junajted, a "građani" su pobedili posle preokreta sa 3:1. Junak je bio dete kluba Fil Foden.

ФИЛ ФОДЕН МАЈСТОРИЈАМА РЕШИО ДЕРБИ МАНЧЕСТЕРА: Јунајтед фантастичним голом повео, Сити на крају узео цео плен (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Još jednom su izabranici Pepa Gvardiole pokazali koliko su dominantni, ne samo u Engleskoj, već u celoj Evropi. U potpunosti su dominirali i zasluženi došli do druge oveosezonske pobede protiv gradskog rivala.

Ipak, nije dobro počelo po aktuelnog šampiona, pošto je Markus Rašford postigao fantastičan pogodak i tako ućutkao domaće navijače.

Od tog trenutka Siti je krenuo da kidiše ka golu Andrea Onane. Ređale su se prilike kao na traci, no Kamerunac je bio fantastičan i imao je rešenje za svaki pokušaj "građana".

Domaćin je mogao da poravna do odlaska na odmor, ali se propisno obrukao Erling Haland. Fil Foden mu je sjajno spustio loptu glavom, a ovaj je sa nekoliko metara prebacio ceo gol. To je zaista nešto što se retko viđa od Norvežanina.

Nije Siti paničio, nastavio je da napada i u 56. minutu na semaforu je stajalo 1:1 posle prelepog gola Fodena. Dobio je loptu od Rodrija, uneo ju je u sredinu i odličnim udarcem levom nogom konačno matirao bivšeg čuvara mreže Intera.

JUNAK Fil Foden/FOTO: Tanjug/AP

Nije se stanje stvari promenilo ni posle izjednačujućeg pogotka. Aktuelni šampion je nastavio da napada i u 80. minutu je Foden još jednim golom doveo svoj tim do prednosti i ispostaviće se pobede.

Uspeo je domaćin da dođe i do trećeg gola. Veliku grešku Sofijana Amrabata iskoristio je Erling Haland koji se upisao u strelce i tako se iskupio za neverovatan promašaj u finišu prvog poluvremena.

Koliko je tim sa "Etihada" dominantan kad igra kod kuće najbolje se vidi po tome što je izabranicima Pepa Gvardiole ovo bio 55. uzastopni meč u kome postižu barem jedan gol kao domaćini.

Ova utakmica u potpunosti je pripala sastavu iz plavog dela Mančestera. Odnos u udarcima bio je 27:2, u kornerima je bilo 15:2, posed lopte je bio 74%-26%, a Junajted je poslednji šut na utakmici uputio u 23. minutu.

Siti nastavlja trku za titulu sa Liverpulom. "Crveni" su prvi na tabeli sa 63 boda, imaju jedan više od "građana". Upravo ove dve ekipe igraju 10. marta na "Enfildu". "Crveni đavoli" su na šestom mestu sa 44 boda.

BONUS VIDEO: EKSPRESAN ODGOVOR ŠAMPIONA: Bukari raspametio "delije" protiv TSC-a

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!