ARSENAL UŠAO U ISTORIJU: Trka za titulom u Premijer ligi je sve neverovatnija (VIDEO)

Novosti online

24. 02. 2024. u 22:54

Nakon što je vodeći tandem Premijer lige pobedio (prvoplasirani Liverpul ekipu Lutona, posle preokreta, sa 4:1, a onda Mančester siti sa 1:0 tim Bornmuta), trijumfovao je i treći član "potere za peharom", Arsenal - i to sa 4:0 u derbiju kola protiv osmoplasiranog Njukasla.

АРСЕНАЛ УШАО У ИСТОРИЈУ: Трка за титулом у Премијер лиги је све невероватнија (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Da se "svrakama" ne piše dobro u Londonu nagovestio je rani autogol Botmana (VIDEO), a samo šest minuta kasnije, u 24, Haverc je krunisao dobru akciju domaćih i asistenciju Martinelija s desne strane za 2:0 (VIDEO).

Nije se na tome zaustavila četa trenera Mikala Artete.

Najpre je svoju dobru partiju Bukajo Saka krunisao golom za 3:0, posle lepih poteza na desnom krilu i šuta u dalji ugao (VIDEO), da bi Kivior samo četiri minuta kasnije, u 69, dobro reagovao na korner Rajsa i doneo 4:0 Arsenalu (VIDEO).

Iako je u 84. minutu Vilok ublažio poraz Njukasla posle lepe akcije gostiju (VIDEO), Artetini izabranici ne samo da su ostvarili cilj, već su ušli u istoriju Premijer lige:

Postali su prvi tim u tom takmičenju koji je uspeo da postigne po dva ili više gola u čak sedam uzastopnih poluvremena. Serija je počela protiv Liverpula - dva pogotka u drugih 45 minuta za konačnih 3:1, zatim nastavljena protiv Vest Hema (0:4 do velikog predaha, pa na kraju 0:6), a u prethodnom kolu Barnli je pobeđen sa 0:5 uz dva gola u prvom i tri u drugom poluvremenu.

Ovim trijumfom, "tobdžije" su nastavile da vrše pritisak na vodeći tandem - Liverpul je prvi sa 60 bodova, branilac titule Mančester siti ima 59, a Arsenal 58. Iza "tobdžija" su Aston Vila sa 52, Totenhem sa 47 i ostatak konkurencije.

Tabela Premijer lige

Foto: Printscreen / Flashscore

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!