DERBI KOLA POSTAO LEKCIJA: Crvena zvezda nokautirala četvrtoplasirani Čukarički i nastavila poteru za Partizanom (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

24. 02. 2024. u 17:53

FUDBALERI Crvene zvezde ubedljivi su pobedili Čukarički sa 3:0 na stadionu "Rajko Mitić" u 22. kolu Superlige Srbije i tako su nastavili poteru za Partizanom.

ДЕРБИ КОЛА ПОСТАО ЛЕКЦИЈА: Црвена звезда нокаутирала четвртопласирани Чукарички и наставила потеру за Партизаном (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Važio je aktuelni šampion za favorita pre meča i to je potvrdio na terenu. Idealno su izabranici Vladana Milojevića otvorili susret. Igrao se 9. minut kada je Gelor Kanga bio precizan za bele tačke. Penalu je prethodio prekršaj Tošića nad Urošem Spajićem.

Nastavila je Zvezda da napada i stvara šanse, a prednost je u 36. minutu duplirao Šerif Endijaj. Sjajan pas je dobio Senegalac od Hvang In-Boma, obišao je Nenada Filipovića i pogodio za 2:0.

Čukarički je dosta bolje izgledao u drugom poluvremenu. Mogli su gosti da smanje rezultat, imali su nekoliko dobrih prilika, ali mreža Omrija Glazera ostala je netaknuta.

Konačan rezultat utakmice postavio je Osman Bukari koji je pogodio sa 11 metara. Ovoga puta je Ognjen Vranješ nepropisno zaustavio veoma dobrog Endijaja. Reprezentativac Gane je bio siguran i postigao ga je šesti prvenstveni pogodak.

Crvena zvezda sada ima 55 bodova i zaostaje bod za Partizanom, "brđani" su i dalje četvrti sa 35 bodova.

Crveno-beli u narednom kolu imaju veoma teško gostovanje, ekipi TSC-a u Bačkoj Topoli. Vredi pomenuti da je meč tih rivala u Beogradu okončan rezultatom 1:1.

 

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (2:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 10.000. Sudija: Marko Ivković. Strelci: Kanga 9 pen, Endijaj 36, Bukari 75 pen. (Crvena zvezda).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Mimović (od 61. Nikolić), Spajić, Dragović, Rodić - Kanga (od 83. Šljivić), Hvang - Bukari, Ivanić (od 61. Ivanić), Olajinka (od 61. Lučić) – Endijaj (od 76. Kraso).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Filipović – Stevanović (od 70. Rogan), Vranješ, Jovanović, Tošić (od 78. Stanković) – Sisoko (od 76. Milojević), Docić – Ivanović, Miladinović, Nikčević (od 46. Cretković) – Adžić (od 70. Ergelaš).

 

Drugo poluvreme: Crvena zvezda - Čukarički 3:0

90' - Kraj utakmice!

77' - Još jedna velika prilika za Bukarija. Umakao je odbrani rivala, ali šutirao je pored gola iskosa sa desne strane. U međuvremenu na teren je ušao Žan-Filip Kraso koji je zamenio Endijaja.

75' - Ovoga puta sa bele tačke precizan je bio Osman Bukari kome je ovo prvi gol u drugom delu prvenstva.

 

74' - Još jedan penal za crveno-bele. Endijaja je nepropisno zaustavio defanzivac gostiju Ognjen Vranješ.

71' - Luka Adžić i Miladin Stevanović završili utakmicu, a umesto njih u igru su ušli Mitar Ergelaš i Viktor Rogan.

64' - Novi opasan napad gostiju. Miladinović je šutirao, ali dobro je sve pratio Rodić i izblokirao je pokušaj krilnog napadača Čukaričkog.

61' - Tri izmene izvršio je Vladan Milojevića. Utakmicu su završili Ognjen Mimović, Piter Olajinka i Mirko Ivanić. Njih su zamenili Lazar Nikolić, Vladimir Lučić i Srđan Mijailović.

60' - Pogrešila je odbrana gostiju. To je iskoristio Endijaj da uputi šut. Ipak, dobro je sve pratio Filipović i zaustavio je udarac Senegalca.

57' - Kakav nalet Čukaričkog. Miladinović je bio u odličnoj prilici, ali njegov udarac je nogom zaustavio Glazer. Potom je tukao i Sisoko iz daljine, ali opet je Izraelac bio na visini zadatka.

55' - Izvela je Zvezda prvi korner u nastavku utakmice. Bukari je šutirao iz prve nakon što su igrači gostujućeg tima izbili loptu, no njegov pokušaj nije bio dobar.

FOTO: M. Vukadinović

46' - Počelo je drugo poluvreme, a odmah je udarac oprobao Piter Olajinka. Ipak, to je bio lak plen za Filipovića.

Prvo poluvreme: Crvena zvezda - Čukarički 2:0

45+1' - Kraj prvog poluvremena.

45' - Prvo poluvreme je produženo za jedan minut.

36' - Umakao je Endijaj odbrani "brđana", dobio je odličnu loptu od Hvanga, obišao je Filipovića i potom zatresao mrežu rivala. Tako je domaćin duplirao prednost. Ovo je treći prvenstveni gol Senegalca.

 

35' - Prva prava prilika za goste. Adžić je sjajno primio na grudi loptu i potom šutirao posle dobrog pasa Vranješa. Ipak, od svega Čukarički je dobio samo korner, posle kojeg je reagovala odbrana crveno-belih.

31' - Još jedan dobar napad Zvezde. Lopta je opet došla do Bukarija na desnoj strani, šutirao je opet loše reprezentativac Gane. U nastavku akcije izblokiran je pokušaj Ivanića.

27' - Nova opasnost po goste. Ivanić je sjajno proigrao Bukarija koji je iz odlične pozicije šutirao visoko preko gola.

FOTO: M. Vukadinović

26' - Veliku priliku imao je Endijaj. Šutirao je glavom, ali Filipović je sve dobro pratio i odbranio je udarac Senegalca.

24' - Drugi korner izveo je gostujući tim. Kao ni posle prvog ni sada nije bilo opasnosti po gol Omrija Glazera.

17' - Novi opasan napad izabranika Vladana Milojevića. Endijaj je odložio loptu Bukariju koji je pokušao udarcem, a na dobrom mestu je bio Ivanić čiji udarac je završio pored gola.

14' - Centrirao je Ivanić sa leve strane, loptu nije uspeo da zakači Endijaj i golman "brđana" je bio dobro postavljen i uhvatio je loptu.

9' - Zvezda je preko Gelora Kange došla do prednosti. Gabonac je šutirao u desnu stranu Filipovićevog gola. On se bacio na tu stranu, ali nije uspeo da interveniše.

 

7' - Glavni sudija Marko Ivković je posle konsultacije sa kolegama iz VAR sobe otišao da pogleda snimak i pokazao je na belu tačku.

6' - Prvi opasan napad na utakmici. Centrirao je Olajinka sa leve strane, ali je udarac Uroša Spajića glavom otišao preko gola. Štoperu crveno-belih je morala da se ukaže pomoć pošto je dobio nezgodan udarac od Tošića.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić". Prvi sa centra krenuli su domaći fudbaleri.

Uoči meča:

Sastavi timova:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Mimović, Spajić, Dragović, Rodić - Kanga, Hvang - Bukari, Ivanić, Olajinka – Endijaj.

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Filipović – Stevanović, Vranješ, Jovanović, Tošić – Sisoko, Docić – Ivanović, Miladinović, Nikčević – Adžić.

Crveno-beli se sastaju sa velikim dužnikom iz prvog dela sezone. "Brđani" su trijumfovali na svom terenu sa 2:1. Tada su Docić i Adetunđi pogađali za tim sa Banovog brda, dok je strelac za aktuelnog šampiona bio Žan-Filip Kraso.

Što se ovog duela tiče, oba tima su u dobrom raspoloženju pošto su upisali po dva trijumfa od kada se prvenstvo nastavilo.

Crvena zvezda poslednji put nije pobedila Čukarički na "Marakani" davne 2016. godine. Tada je rezultat bio 1:2.

Crveno-beli su trenutno drugi na tabeli sa 52 boda, dok je ekipa Gordana Petrića na četvrtom mestu sa 25.

BONUS VIDEO: ZVEZDA POVELA U NOVOM PAZARU: Crveno-beli preko kapitena stigli do prednosti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (5)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!