SVET SE PITA "ŠTA OVO BI?!" Arsenal i Liverpul odigrali neverovatan derbi Premijer lige (FOTO/VIDEO)

Novosti online

04. 02. 2024. u 19:29

Premijer liga je dočekala meč timova koji se direktno bore za titulu, a derbi koji su odigrali Arsenal i Liverpul u Londonu pamtiće pristalice obe ekipe, ali i drugi ljubitelji fudbala - zbog onoga što se dešavalo na terenu.

СВЕТ СЕ ПИТА ШТА ОВО БИ?! Арсенал и Ливерпул одиграли невероватан дерби Премијер лиге (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Vodeći "Crveni" su na ovo gostovanje u 23. kolu prvenstva došli sa pet bodova više od domaćih "tobdžija", a između njih je bio i Mančester siti, sa istim bodovnim učinkom kao londonska ekipa, ali uz čak dva menja manje.


Bilo je jasno da bi Liverpul eventualnim trijumfom maltene izbacio tim trenera Mikala Artete iz šampionske trke, jer bi zaostajao osam bodova za liderom, a pritom su gosti bili prilično samouvereni jer u domaćem prvenstvu nisu izgubili još od 30. septembra 2023. Međutim, kao i tada protiv Totenhema, i sada su izgubili u "sličnom" delu Londona. Ali, kako...


Ekipa Jirgena Klopa, koja je nastupla bez svoje prve zvezde, povređenog Mohameda Salaha, bila je u podređenom položaju čitavo poluvreme, a završila ga pogotkom. Istina, "tuđim".
No, krenimo redom.


Pred 60.704 gledaoca na "Emirejtsu" najpre se zatresla Liverpulova mreža, za šta je bio "kriv" vrlo organizovan napad Arsenala, te dobro postavljanje strelca, Sake, nakon Alisonove odbrane (VIDEO).


Iako su "tobdžije" dominirale u tom delu utakmice, on je priveden kraju nerešenim rezultatom jer su se pod pritiskom očajno ponašali defanzivci Artetine ekipe, pa je Gabrijel postigao autogol (VIDEO).


Ipak, nisu baš previše dugo čekali na novu radost pristalice londonskih crveno-belih.
Igrao se 67. minut kada su, po nekima, najbolji golman i najbolji štoper u Premijer ligi, neshvatljivo pogrešili. Alison i Virdžil van Dajk su napravili haos sebi i svom timu - defanzivac je loptu pustio, golman do nje nije stigao, a onda kada jeste - promašio ju je, što je omogućilo da Arsenal povede, jer je Gabrijel Martineli iskoristio ovaj neverovatan poklon (VIDEO).

Grogirani Liverpul je još neko vreme tražio "sebe", ali je svaka njegova nada uthinula kada je Ibrahima Konate dobio drugi žuti karton u 88. minutu.  Iskoristio je to domaćin u drugom minutu sudijske nadoknade vremena  da preko rezerviste Trosara postigne sjajan gol za 3:1 - i to posle prodora pored dvojice rivala i probacivanja lopte golmanu kroz noge (VIDEO), na ogromno oduševljenje Artete koji je slavio kao da je osvojio Ligu šampiona.

Tada je i postavljen konačan rezultat, posle kog je Liverpul ostao prvi na tabeli, jer ima i dalje 51 bod, ali sada mu je prvi pratilac Arsenal sa 49. Mančester siti ima 46, ali sa dve utakmice manje može, ako ih reši u svoju korist, da izbije na čelo izuzetno uzbudljive Premijer lige.

Pratite je i dalje uz sportske stranice portala "Novosti". Na pravom ste mestu.

Premijer liga, 23. kolo

Subota

Everton - Totenhem 2:2 (1:2)

(Herison 30, Brantvajt 94 - Rišarlison 4, 41)
Brajton - Kristal Palas 4:1 (3:0)
(Dank 3, Hinšelvud 33, Buonanote 34, Žoao Pedro 84 - Mateta 71)
Barnli - Fulam 2:2 (0:2)
(Fofana 71, 91 - Palinja 17, Rodrigo Muniz 21)
Njukasl - Luton 4:4 (2:2)
(Longstaf 7, 23, Tripije 67, Barns 73 - Ošo 21, Barkli 40, Moris 59 pen, Adebajo 62)
Šefild junajted - Aston Vila 0:5 (0:4)
(Mekgin 12, Votkins 16, Bejli 20, Tilemans 30, Moreno 47)

Nedelja

Bornmut - Notingem Forest 1:1 (1:1)

(Klajvert 5 - Hadson-Odoi 45)
Čelsi - Vulverhempton 2:4 (1:2)
(Palmer 19, Silva 86 - Kunja 22, 63, 82 pen, Disasi 43 ag)
Mančester junajted - Vest Hem 3:0 (1:0)
(Hojlund 23, Garnačo 49, 84)
Arsenal - Liverpul 2:1 (1:1)
(Saka 14, Martineli 67 - Gabrile a.g. 45+3)

Ponedeljak

Brentford - Mančester siti 21

Tabela Premijer lige

Foto: Printscreen / Flashscore

BONUS VIDEO: Vatromet i slavlje "orlova" - Srbija je na EURO nakon 24 godine

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024