NOVA SRAMOTA MANČESTER JUNAJTEDA: Nekadašnji gigant izgubio i od "davljenika" - i to kako! (VIDEO)

Novosti online

30. 12. 2023. u 20:38

Na papiru, rečenica "utakmica dva bivša prvaka Evrope", može prilično da zagolica fudbalsku maštu, ali je na terenu to bio susret dva tima čiji navijači ove sezone mahom znaju za rezultatsku patnju. Na kraju, Mančester junajted je prvi put od 1992. izgubio na gostovanju Notingem forestu - rezultat je, posle 101 minuta igre, bio 2:1.

НОВА СРАМОТА МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕДА: Некадашњи гигант изгубио и од дављеника - и то како! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Junajted je posle jednog trijumfa u poslednja četiri prvenstvena meča (a dva poraza i jednog remija) došao kao sedmoplasirani u Premijer ligi na "Siti graund" u Notingemu, gde je domaćin sa samo 17 bodova iz 19 utakmica bio tik iznad zone ispadanja.

Međutim, Notingem Forest je kao pobednik izašao iz duela sa Junajtedom, a ostvarivši drugi prvenstveni trijumf u nizu sada je 15, sa 20 bodova (gosti iz Mančestera su sedmi sa 31).

Domaćin je poveo u 64. minutu kada je Domingez sa 15-ak metara matirao Onanu (VIDEO), da bi Rašford u 78. poravnao na 1:1 posle greške rivala i asistencije Garanča (VIDEO).

Radost gostiju kratko je trajala, svega četiri minuta, jer je Gibs-Vajt u 82. dao gol sa 17 metara za 2:1 (VIDEO), a i za osvajanje celog plena.

Ogromna je bila radost navijača Notingema, koji su svedočili tek drugoj premijerligaškoj pobedi nad Junajtedom - poslednji put kada se to desilo, Erling Holand još nije bio ni rođen, a starter (za Forest) je bio njegov otac Alfe-Inge.

Što se Mančester junajteda tiče, on je godinu završio sa 21 porazom, od čega je više doživeo samo triput - 1930. (28 izgubljenih mečeva), 1972. (25) i 1921. (24).

Tabela Premijer lige

Na tabeli Premijer lige vode, sa po 42 boda, Liverpul i Aston Vila (koja je odigrala meč više, i pritom sa 3:2 pobedila pretposlednji Barnli i to uz penal Daglasa Luiza u 89. minutu (VIDEO).

Daglas Luiz slavi gol za triler pobedu Aston Vile nad Barnlijem / FOTO: Tanjug/AP

Po 40 imaju Mančester siti i Arsenal, četiri boda iza njih je Totenhem. Tri manje, odnosno 33 je sakupio Vest hem, 31 ima Mančester junajted, itd.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Uskoro opširnije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)