HAOS KAKAV FUDBAL NE PAMTI! FIFA izbacuje najveće svih vremena iz reprezentativnih takmičenja

Tanjug

25. 12. 2023. u 12:15

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je upozorila Brazilsku fudbalsku konfederaciju (CBF) na moguće sankcije, uključujući i suspenziju sa međunarodnih takmičenja, zbog potencijalnog mešanja države u izbor novog šefa organizacije.

ХАОС КАКАВ ФУДБАЛ НЕ ПАМТИ! ФИФА избацује највеће свих времена из репрезентативних такмичења

Foto: Arhiva Novosti

FIFA je zabrinuta zbog predstojećih izbora predsednika brazilske kuće fudbala, koji bi na tom mestu zamenio Ednalda Rodrigeša, a koji su zakazani za januar 2024. godine.

Svetska fudbalska organizacija smatra neosnovanim rešenje o smeni Ednalda:

- To će takođe značiti da službena lica, timovi i klubovi CBF, više neće moći da učestvuju u međunarodnim takmičenjima, sve dok je suspenzija na snazi“, navodi se u otvorenom pismu FIFA.

Inače, 7. decembra je sud u Rio de Žaneiru oduzeo Rodrigešu mesto predsednika CBF. FIFA je ovu odluku smatrala kršenjem sopstvene povelje o nemešanju državnih organa i poslala prigovor brazilskim fudbalskim vlastima.

U međuvremenu, čelni ljudi svetskog fudbala su odlučili da pošalju specijalnu delegaciju u Brazil, koja će doputovati 8. januara. Ako se unapred održi izbor za novog predsednika fudbalske federacije, onda će uslediti i kazne za brazilski fudbal.

BONUS VIDEO: POSLE 7 GODINA PENZIJE Ana Ivanović se vratila tenisu - Nadalova sestra poslala poziv

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)