KAKVA LIGA ŠAMPIONA! Mančester junajted bez evro-proleća, gol iz kornera i surova presuda petom u 92. minutu ulepšali uzbudljivo veče (VIDEO)

Novosti online

12. 12. 2023. u 22:59

Liga šampiona je došla do poslednjeg kola grupne faze, a rezultati ostvareni u utorak razrešili su sve dileme u grupama od A do D.

КАКВА ЛИГА ШАМПИОНА! Манчестер јунајтед без евро-пролећа, гол из корнера и сурова пресуда петом у 92. минуту улепшали узбудљиво вече (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je prilično miroljubivo završena popodnevna priča u ranije odlučenoj grupi B (Arsenal i PSV su odigrali 1:1 u susretu dve ekipe koje su obezbedile prolazak dalje, dok je Lans sa 2:1 pobedio Sevilju i potvrdio selidbu u Ligu Evrope), mnogo zanimljivije je bilo u večernjem terminu.

Grupa A - Mančester junajted ostao praznih šaka!

U grupi A je pred poslednje kolo samo minhenski Bajern bio siguran, a baš on je igrao sa poslednjeplasiranim Mančester junajtedom na Old Trafordu. Domaćinu je trebala pobeda da bi izborio opstanak na evro-sceni, a ako bi se još desio remi na meču Kopenhagen - Galatasaraj, ekipa sa "teatra snova" bi se čak vinula u nokaut fazu Lige šampiona.

Ali... Snovi su bili jedno, a realnost nešto sasvim drugo.


Najpre je Junajtedovim navijačima stigla vest da Kopenhagen vodi, za šta su se pobrinuli jedna kontra i strelac Lukas Lerager (VIDEO), a onda je nedugo zatim, u 71. minutu, Kingsli Koman iskoristio rupu u sredini odbrane mančesterske ekipe (iz koje je zbog povrede izašao Hari Megvajer) i postigao pogodak kojim je Bajern poveo (VIDEO).

Hari Megvajer se žali na povredu na meču Lige šampiona Mačester junajted - Bajern Minhen FOTO: Tanjug/AP

Bilo je već tada jasno da će bivši prvak Evrope ostati i bez Lige Evrope, jer će tamo Galatasaraj koji ima isto bodova koliko i ekipa Erika ten Haga, ali je bolji u međusobnim mečevima (pobeda i poraz). Kopenhagen se pridružio Bajernu u nokaut fazi elitnog nadmetanja.


Grupa C - Preokret Reala, gol petom u Napulju


Još odavno su Real Madrid i Napoli obezbedili prolazak dalje, pa im poslednje kolo nije mnogo značilo, ali jeste Bragi i Union Berlinu. Nemci su se nadali senzaciji protiv Madriđana, kako bi eventualno prestigli Portugalce koji su pred svoj meč u Napulju imali bod više.


I, Union je poveo kada je Luka Modrić prokockao penal na kraju prvog poluvremena, a na drugoj strani terena Kevin Foland doneo 1:0 berlinskoj ekipi (VIDEO)


Međutim, Real je uzvratio u nastavku, uz dva gola Hoselua, za privremeno vođstvo Madriđana od 1:2, da bi na Kralov pogodak za 2:2 pet minuta pre kraja, Sebaljos odgovorio golom u 89. za pobedu "kraljevića" (VIDEO).

Viktor Osimhen daje gol petom za Napoli protiv Brage u Ligi šampiona / FOTO: Tanjug/AP

U Napulju je za to vreme Napoli potvrđivao ulogu favorita protiv Brage, a u pobedi od 2:0 naročito se istakao gol Osimhena - petom (VIDEO).


Grupa D: Di Marija dao gol direktno iz kornera, pa drama - koju je rešio  (još jedan) gol petom!


Kad u poslednje kolo dve ekipe uđu sa po sedam bodova više od prvog pratioca, onda je jasno koliko njihov međusobni duel naizgled važan, ali imajući u vidu da prvoplasirani u grupi igraju na startu nokaut faze sa nekim od drugoplasiranih klubova, Inter i Real Sosijedad imali su za šta da se bore.
Pa opet, pogoci su izostali, što je španskoj ekipi više prijalo jer je čelnu poziciju zadržala usled bolje gol-razlike (+5 naspram +3).


Zanimljivo je bilo nastojanje Benfike da sa više od 2:0 savlada ekipu Salcburga, i to u gostima. Isprva se to činilo kao moguće kada je Di Marija direktno iz kornera dao gol kojim je portugalski tim poveo u 32. minutu (VIDEO) a pred sam kraj prvog dela igre Rafa Silva udvostručio prednost. Onda se činilo kao nemoguće, kada je hrvatski internacionalac Sučić u 57. minutu je prepolovio zaostatak Salcburga, koji je tako bio na putu da izbori povoljniji poraz nego onaj koji je Benfika doživela u prvom susretu ovih timova. Međutim, onda se desila prava drama:

Kabral, koji je u 91. minutu ušao u igru za goste, odmah potom je i dao gol - i to petom (VIDEO) za 1:3 na semaforu, prolazak Benfike u Ligu Evrope, a šok-eliminaciju Salcburga.

Dakle, iz prve četiri grupe evropsko nadmetanje je završeno za Mančester junajted, Sevilju, Union Berlin i Salcburg, u Ligu Evrope se sele Galatasaraj, Lans, Braga i Benfika, a nastavljaju takmičenje u Ligi šampiona Bajern, Kopenhagen, Arsenal, PSV,  Real Madrid, Napoli, Real Sosijedad i Inter.

Rasplet u grupama E, F, G i H na programu je u sredu.

Liga šampiona, rezultati utakmica odigranih u utorak

Grupa A:

Mančester junajted - Bajern Minhen 0:1 (0:0)
Kopenhagen - Galatasaraj 1:0 (0:0)
Tabela: Bajern 16 bodova, Kopenhagen 8, Galatasaraj 5, Mančester junajted 4

Grupa B:

Lans - Sevilja 2:1 (0:0)
PSV - Arsenal 1:1 (0:1)
Tabela: Arsenal 13 bodova, PSV 9, Lans 8, Sevilja 2

Grupa C:

Union Berlin - Real Madrid 2:3 (1:0)
Napoli - Braga 2:0 (2:0)
Tabela: Real Madrid 18 bodova, Napoli 10, Braga 4, Union Berlin 2

Grupa D:

Inter - Real Sosijedad 0:0 (0:0)
Salcburg - Benfika 1:3 (0:1)
Tabela: Real Sosijedad 12 bodova, Inter 12, Benfika 4, Salcrbug 4

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!